πρόεδρος-εργαζομένων-κατά-δημοτικών-1157470
ΔΗΜΟΙ | 29.03.2023 | 09:39

Πρόεδρος εργαζομένων κατά δημοτικών συμβούλων: “Είστε κότες” -Φοβούνται ψηφίσματα υπέρ συμβασιούχων

Ένταση υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο είχε κληθεί να συνεδριάσει εκτάκτως για τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Πρόκειται, για ακόμη μια υπόθεση 650 συμβασιούχων (ανάλογη με αυτή του Δήμου Αγίου Δημητρίου, για την οποία γίνεται σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου), που μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Εδώ βέβαια δεν έχουμε περίπτωση κλήσης σε απολογία για δόλο δημοτικών συμβούλων (με βάση το νόμο Βορίδη), καθώς ο Δήμος βρίσκεται ένα «βήμα» πριν, δηλαδή στη διαδικασία έκδοσης ψηφίσματος στήριξης καθώς οι νομικοί σύμβουλοι έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι να καταθέσουν ένα υπόμνημα στο Δικαστήριο.

Ο φόβος όμως υπάρχει… Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν αποστάσεις λέγοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και πρέπει να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Η όλη στάση όμως του δημοτικού συμβουλίου «πυροδότησε» αντιδράσεις ενώ καταγράφηκαν απουσίες με αποτέλεσμα, η συνεδρίαση να αναβληθεί, λόγω μη απαρτίας!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ακολούθησε σφοδρή αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην καθαριότητα κ. Μ. Καρασάββα και του προέδρου του ΕΚΗ Στ. Βοργιά οι οποίοι σχολίασαν σκωπτικά τους απόντες καταλογίζοντας τους φοβική στάση στην υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων 650 συμβασιούχων.

Ο κ. Καρασάββας εξερράγη χαρακτηρίζοντας «κότες!!!» όσους έδειξαν ατολμία στη στήριξη των συμβασιούχων επικαλούμενος συγκεκριμένες μαρτυρίες συμβούλων που παραδέχτηκαν ότι φοβούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε νέο ψήφισμα.

Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκε μαζικά μόνο η δημοτική Αρχή ενώ η μείζονα αντιπολίτευση και όλες οι άλλες παρατάξεις μόνο από τους επικεφαλής τους.

Μετά την «εμπλοκή» στην έκδοση ψηφίσματος και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις που υπήρξαν, ο Δήμαρχος Β. Λαμπρινός αρκέστηκε στο να πει ότι το προηγούμενο ψήφισμα καλύπτει τους εργαζόμενους, και είναι ότι καλύτερο μπορεί να διατυπωθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Τα αίματα άναψαν ξανά μετά την τοποθέτηση του Γ. Κουράκη που όπως είπε και ο ίδιος και η παράταξη του είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι, και είχαν προγραμματισμένες δουλειές…  Ακολούθησε και λεκτικό επεισόδιο με τον Π. Ινιωτάκη να αποχωρεί επειδή δεν ανακλήθηκαν τα σχόλια σε  βάρος όσων δεν μετείχαν στη συνεδρίαση.