Προεδρικό Διάταγμα: Τι αλλάζει στις εκλογές ΚΕΔΕ, ΠΕΔ (έγγραφο)

To σχέδιο ΠΔ με το οποίο τροποποιείται το υφιστάμενο ΠΔ 75/2011 για την εκλογή των μελών ΚΕΔΕ και ΠΕΔ που στάλθηκε στην ΚΕΔΕ, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με το ΠΔ:

-Η εκλογή εκπροσώπων των δήμων στις ΠΕΔ αντί για την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ (σ.σ. εκλογή Προεδρείου ΔΣ και Προέδρων Οικονομικής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) θα γίνει έως την 25η Σεπτεμβρίου.

– Η εκλογή εκπροσώπων στις ΠΕΔ, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr από τον περασμένο Μάιο, θα γίνει με βάση την απλή αναλογική. Μάλιστα, ορίζεται ότι οι συνδυασμοί μπορούν να συγκροτούνται και μεταξύ παρατάξεων ή ανεξάρτητων συμβούλων. Απλή αναλογική θα ισχύσει και για την εκλογή των ΔΣ, με τι διαφορά ότι τις αδιάθετες έδρες τις παίρνει ο πρώτος συνδυασμός.

– Όλες οι ΠΕΔ, πλην των Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν 21μελές ΔΣ, το οποίο αποτελείται από 12 δημάρχους και 9 δημοτικούς συμβούλους. Αν, δε, δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των δημάρχων τότε τα υπόλοιπα μέλη καλύπτονται από δημοτικούς συμβούλους. Αναφορικά με τις δύο μεγαλύτερες ΠΕΔ (Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας) έχουν 25 μέλη, εκ των οποίων 15 δήμαρχοι και 10 δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr από το περασμένο Ιούλιο, πολλά είναι τα ονόματα που «παίζουν» για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΔΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΔ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!