Πρέβεζα: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Ακτή Αλωνάκι!

Αυτό το φυσικό φαινόμενο, αντίκρισαν Πρεβεζάνοι και λουόμενοι επισκέπτες, χθες το μεσημέρι,λίγο μετά την Ακτή στο Αλωνάκι στην Πρέβεζα. Ένας από αυτούς και ο Αλέξανδρος Ρίζος ο οποίος φωτογράφισε αυτό το θέαμα που παραπέμπει σε πίνακα… ζωγραφικής!

Όταν η φύση έχει κέφια, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σχολίου, ωστόσο η φύση στον ευλογημένο τόπο μας, το σίγουρο είναι ότι φροντίζει να μη μας κάνει να βαριόμαστε, μας προσφέρει παραστάσεις που μας ξαφνιάζουν, τις περισσότερες φορές ευχάριστα.Ο υδροστρόβιλος είναι ουσιαστικά μία κιονοειδής δίνη που συνδέει ένα στρώμα νερού με το σύννεφο που βρίσκεται από πάνω. Αυτού του είδους οι υδροστρόβιλοι που δεν… σχηματίζονται κατά τη διάρκεια καταιγίδας, εμφανίζονται συνήθως στα παράκτια ύδατα, είναι γενικά ακίνδυνοι και έχουν κύκλο ζωής περίπου 20 λεπτά, ενώ κινούνται αργά, με ταχύτητα ανέμων μικρότερη από 30m/s.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr (φωτο: Αλέξανδρος Ρίζος)

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!