Πράσινο φως στην επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην τροποποίηση και επέκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο θαλάσσιο μέτωπο από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής.

Το έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της Νέας Παραλίας αφορά σε συνολική έκταση περίπου 300 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Ποσοστό 50% επί του συνολικού έργου έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του βρίσκεται υπό εκτέλεση.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκκρεμότητα, το ΥΠΕΚΑ απέστειλε, τον Ιούνιο του 2012, στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την έγκριση της απαιτούμενης Τροποποίησης και Επέκτασης του Ρυμοτομικού Σχεδίου. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο γνωμοδότησε θετικά τον Αύγουστο του 2012 και απέστειλε εγκεκριμένο το Σχέδιο Π.Δ, στις 25-9-2012, προς υπογραφή από τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ. Δίχως αυτό, η χώρα μας κινδύνευε με επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων ύψους 20 εκατ. ευρώ για τμήμα του έργου της παραλίας που έχει ολοκληρωθεί, από το Μέγαρο Μουσικής έως το ύψος των Ναυταθλητικών Ομίλων.

Υπενθυμίζεται πως τα έργα ανάπλασης στο δεύτερο κομμάτι της Νέας Παραλίας είναι σε εξέλιξη, στο τμήμα από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους έως το Λευκό Πύργο, και σύμφωνα με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο συγκεκριμένο χώρο θα κατασκευαστούν οχτώ νέα θεματικά πάρκα. Πρόκειται για τους Κήπους του Αλέξανδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

 

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην «Τροποποίηση και επέκταση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη περιοχή του θαλασσίου μετώπου, από τον Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής – (Νέα Παραλία)».   Το έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της «Νέας Παραλίας», αφορά σε συνολική έκταση περίπου τριακοσίων (300) στρεμμάτων, προϋπολογισμού 50 εκατ. Ευρώ. Ποσοστό 50% επί του συνολικού έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί έως σήμερα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του βρίσκεται υπό εκτέλεση. Ωστόσο, το αποπερατωμένο τμήμα του έργου συμπεριελήφθη στον πίνακα ημιτελών έργων, με πιθανότητες να απενταχθεί από το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης, εξέλιξη που θα οδηγούσε και σε επιστροφή των κονδυλίων, ύψους 20 εκατ. Ευρώ, που είχαν διατεθεί για την υλοποίησή του.

 

 

Κατεβάστε το Προεδρικό Διάταγμα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!