«Πράσινο» φως για την κατασκευή της μονάδας αφαλάτωσης στον Αλμυρό

Απορρίφτηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.), για την επιλογή αναδόχου κατασκευής της «μικρής» μονάδας αφαλάτωσης του δήμου Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία δίνει πλέον τη δυνατότητα στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ., να συνεχίσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη και να ξεκινήσει η κατασκευή ενός εκ των πλέον σημαντικών έργων για το Μαλεβίζι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ενταγμένο στο ΕΠΕΕΡΑΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αναμένεται να λύσει το πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων από το Γάζι μέχρι την Αγία Πελαγία. Μιας περιοχή που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει αυξημένη κατανάλωση νερού εξαιτίας και του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού τουριστών που την επισκέπτονται. Παράλληλα όμως, η μονάδα θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα του πόσιμου νερού, αφού θα λειτουργεί κάτω από εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, τηρώντας τα πιο σύγχρονες μεθόδους αφαλάτωσης. Η δε παραγωγή της, θα είναι από 2 έως 2,5 χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού ανά ημέρα.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση