«Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας επικύρωσε στη χθεσινή του συνεδρίαση  την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την τοποθέτηση και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας, που έχασαν τη ζωή του στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ύστερα από την σχετική εισήγηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, η πρόταση πλειοψήφησε με 34 δημοτικούς συμβούλους να τάσσονται υπέρ κι έναν κατά. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε ένα τέλος στο θόρυβο που είχε ξεσπάσει σχετικά με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, καθώς ενώ αυτά ήταν προγραμματισμένα για τις 17 του μήνα, εντούτοις αναβλήθηκαν 2 μέρες πριν πραγματοποιηθούν, απόρροια ενστάσεων από μερικούς δημοτικούς συμβούλους.

Μετά το θέμα που ενέκυψε, για το οποίο πήραν θέση κι άσκησαν δριμεία κριτική αρκετές εγχώριες και μη εβραϊκές ενώσεις, πολιτικά κόμματα και φορείς, πρόθεση της δημάρχου είναι πλέον η πραγμάτωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου στις 7 Ιουνίου με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

Η δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη της για τις όποιες παρανοήσεις  και παρερμηνείες προέκυψαν από την αναβολή, ενώ διαβεβαίωσε πως ‘’η βούληση της τοπικής κοινωνίας παραμένει αμετάκλητη πως πρέπει να τοποθετηθεί το μνημείο όπως έχει κατασκευαστεί και όπως αρμόζει στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας, αλλά και στην ιστορία της πόλης’’.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση