Categories: Δήμοι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΔΕΥΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης. Την συνεδρίαση απασχόλησαν θέματα και προβλήματα τεχνικής φύσης που αφορούν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί προς την κυβέρνηση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, ώστε να μην προκύψει η ανάγκη αύξησης του τιμολογίου του νερού, εξέλιξη που οι ΔΕΥΑ επιδιώκουν πάση θυσία να αποτρέψουν, όπως δήλωσε και η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΥΑ κ. Όλγα Κοτσελίδου.

Συζητήθηκαν, ακόμη, ζητήματα που άπτονται της ετοιμότητας των ΔΕΥΑ για την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ, σημειώνοντας ότι η τελευταία πληροί τα εχέγγυα αντιμετώπισης της δύσκολης καθημερινότητας και παροχής ποιοτικού και απόλυτα υγιεινού νερού σε κάθε πολίτη.

Η κ. Όλγα Κοτσελίδου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για την φιλοξενία και υπογράμμισε ότι η ΕΔΕΥΑ αποτελεί θεσμικό συνομιλητή της πολιτείας. Οι ΔΕΥΑ, τόνισε, παράγουν υψηλό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, αναφέροντας, ωστόσο, ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις.

Η κ. Κοτσελίδου έπλεξε το εγκώμιο της ΔΕΥΑΣ αναφέροντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με αρκετά καλή οικονομική κατάσταση, πολύ καλή οργάνωση και πλούσιο έργο.

Ως κυρίαρχο ζήτημα υπέδειξε την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και της υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ, κυρίως σε επιστημονικό προσωπικό. Έθεσε, επιπλέον τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ αλλά και θέματα που αφορούν στην επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών, την κυκλική οικονομία και τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, από όπου προέκυψαν ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για το Δήμο Σερρών.

Ο κ. Χαλκιόπουλος  εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης θα κατορθώσουν να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Με έμφαση αναφέρθηκε στο αίτημα που έχει κατατεθεί για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο νερό από το 13% στο 6%, ώστε να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές στη δύσκολη συγκυρία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΥΑΣ αναμένει την χρηματοδότησης της πρότασής της για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων 5MW, που θα μειώσουν στο 50% το ενεργειακό κόστος. Το ετήσιο ενεργειακό κόστος της ΔΕΥΑΣ ανέρχεται σε 1.600.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ακόμα πρόταση του προεκλογικού προγράμματος της «Συμμαχίας Σερραίων» που εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Ο κ. Χαλκιόπουλος ευχαρίστησε, ακόμη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την παραχώρηση της αίθουσας «Κων. Καραμανλής και σημείωσε ότι Τεχνική Επιτροπή της ΕΔΕΥΑ προσφέρει τεχνοκρατική ουσία που μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Νικόλαος Σαφαρίκας, που αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της λειτουργίας της ΕΔΕΥΑ, χαρακτήρισε ιδιαίτερα γόνιμη την συζήτηση που έγινε, επισημαίνοντας ότι προκύπτουν λύσεις για πολλά και σημαντικά θέματα.

Comments are closed.


Recent Posts

Google: Τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021

Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από πολλούς θανάτους διασήμων και αυτό αποτυπώθηκε και από τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες…

1 ώρα ago

Βρετανία: Παραιτήθηκε η σύμβουλος Τζόνσον λόγω σκανδάλου

Εξελίξεις στη Βρετανία. Παραιτήθηκε η σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Tζόνσον, Αλέγκρα Στράτον και πρωταγωνίστρια του βίντεο – σκανδάλου με…

3 ώρες ago

Έλεγχοι Covid 19: 241 παραβάσεις και 1 σύλληψη

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και…

5 ώρες ago

Δ. Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Αποχώρησε η ΛΑΣΥ από τη συνεδρίαση του ΔΣ

Αποχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση από τη «συνεδρίαση» - παρωδία,όπως τηχαρακτηρίζει, του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. για…

6 ώρες ago

“Διασυρμός ελεγκτικών μηχανισμών και επιτροπών στον Δήμο Κορυδαλλού”

"Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον Δήμο Κορυδαλλού, ζήσαμε φέτος με την μετεγκατάσταση του 8ου Γυμνασίου, όπου το έργο τελείωσε αρχές Σεπτέμβρη,…

6 ώρες ago

Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Σε ρινγκ μετατράπηκε σήμερα το τουρκικό Κοινοβούλιο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, έδειξε στα μέλη του…

7 ώρες ago