πού-το-πάει-ο-μπακογιάννης-το-παρασκήν-368112
ΔΗΜΟΙ | 11.05.2022 | 07:17

Πού το πάει ο Μπακογιάννης: Το παρασκήνιο με Θεοδωρικάκο & η απάντηση Μαξίμου

Πρώτα ήταν ο Μηταράκης. Μετά η Κεραμέως. Και τώρα ο Θεοδωρικάκος. Πρόκειται για υπουργούς της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που τους τελευταίους μήνες έχουν μπει στο στόχαστρο του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Κάποιοι, λοιπόν, μετά τη χθεσινή σφοδρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναρωτιούνται: «Πού το πάει ο Μπακογιάννης».

Ο ίδιος, προφανώς προεξοφλώντας ότι το ερώτημα θα τεθεί… αρμοδίως (σ.σ. άλλωστε ποτέ οι σχέσεις του με τον θείο του, που προτιμά άλλον ανιψιό,  δεν ήταν οι καλύτερες), είχε φροντίσει να απαντήσει κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης -επίθεσης στον Τ. Θεοδωρικάκο: «Δεν παίζουμε το γνωστό πολιτικό παιχνίδι. Άλλωστε όπως καταλαβαίνετε ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θέλει να παίξει οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι είμαι εγώ. Είμαι περήφανο μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω πως πραγματικά ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Και πιστεύω πραγματικά ότι αυτός είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και δεν έχουμε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα προβλήματα για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Που, σύμφωνα με ένα παλαιό σύνθημα, θα πει: Στηρίζω την κυβέρνηση, ελέγχω την εξουσία ή αλλιώς είμαι ΝΔ αλλά διατηρώ και την αυτονομία μου, επισημαίνοντας τα προβλήματα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα δύο προβλήματα Μπακογιάννη

Όπως, δηλαδή, χθες, που ο κ. Μπακογιάννης, τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω στηρίζει η Καθημερινή,  εντόπισε δύο βασικά προβλήματα στην πολιτική Θεοδωρικάκου:

Πρώτον, ότι, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Μ. Χρυσοχοϊδη που έκανε δουλειά ουσίας, βελτιώνοντας τα προβλήματα ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, ο νυν υπουργός προχωρά σε, μάλλον επικοινωνιακού τύπου, επιχειρήσεις σκούπα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται. «Υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας», ήταν η χαρακτηριστική φράση του δημάρχου Αθηναίων.

Δεύτερον, ότι, ως μη οφείλει, ο κ. Θεοδωρικάκος αρνείται να τον δει εδώ και ένα μήνα, παραπέμποντάς στον υφυπουργό Λ. Οικονόμου.

Απάντηση Μαξίμου μέσω Κατεχάκη

Τι απαντά σε όλα αυτά η Κατεχάκη (σ.σ. λέγε με Θεοδωρικάκο), η οποία, με την άδεια, βεβαίως -βεβαίως του Μαξίμου, σήκωσε για τα καλά το γάντι που πέταξε ο δήμαρχος.  Και μάλιστα, δύο φορές:

Πρώτον, ότι αν εξαιρέσουμε την περίοδο της καραντίνας, η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνα έχει μειωθεί σε σχέση με το 2018 και 2019, κατά 25 με 30%. Ενώ το ΑΤ Ομόνοιας ενισχύθηκε με 25 άτομα.

Δεύτερον, ότι οι αρμοδιότητες για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, ανήκουν στον υφυπουργό Λ. Οικονόμου, ο οποίος συμμετέχει σε αρμόδια Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί μετά από συνεννόηση Θεοδωρικάκου -Μπακογιάννη. Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στην χθεσινή ανακονωση του ΥΠΡΟΠΟ, «την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το  Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη  για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου».

Μετά από αυτά από την Κατεχάκη (και, βεβαίως -βεβαίως) από το Μαξίμου επαναλαμβάνουν το ερώτημα: Τι αλήθεια θέλει (σ.σ. ο Κώστας Μπακογιάννης);