Πουλάκης: Συμπεριφορές ρατσισμού δεν έχουν θέση στην Καβάλα, ούτε πουθενά

«Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και δημόσιας έκφρασής της στη χώρα μας είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η τιμή που οφείλουμε ως κοινωνία στις χιλιάδες των εβραίων συμπατριωτών μας που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από το εφιαλτικότερο καθεστώς που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης, σχετικά με την προσπάθεια αναβολής της προγραμματισμένης για την Κυριακή 17 Μαΐου τελετής αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας, έπειτα από απόφαση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

«Είναι καθήκον όλων μας – και πρωτίστως της ελληνικής Αυτοδιοίκησης, με τις μακρόχρονες δημοκρατικές και αγωνιστικές της παραδόσεις – να διασώσουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. Συμπεριφορές, αντίθετα, που δυστυχώς εξ αντικειμένου υποδαυλίζουν τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και το ρατσισμό δεν έχουν θέση ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πουλάκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΕΣΔΑ


Αφήστε μια απάντηση