Πώς κατανέμονται οι θέσεις απασχόλησης 20.000 ανέργων στους ΟΤΑ

Στις απαραίτητες διαδικασίες για να ανοίξει ο δρόμος υλοποίησης του προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις τους, προχωρά η ΚΕδΚΕ, μετά από διάλογο με το υπουργείο Απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, κατανεμήθηκαν οι 15.000 από τις 20.000 θέσεις στους δήμους, ενώ οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα κατανεμηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Όπως σημειώνει η ΚΕδΚΕ, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή να ενεργοποιηθούν οι προσλήψεις των ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, απαιτείται, μετά την η υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΚΕδΚΕ, του αρμόδιου υπουργείου και του ΟΑΕδ, να ψηφιστεί η σχετική διάταξη από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζεται ότι δε θα επιβαρυνθούν οι ΟΤΑ με την μονιμοποίηση αυτών των ανέργων.

Σε ότ,ι αφορά την κατανομή της πρώτης φάσης, των 15.000 θέσεων στους δήμους, αυτή έγινε καταρχήν σε επίπεδο νομών, λαμβάνοντας υπόψη το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας. Στη συνέχεια έγινε η κατανομή ανά δήμο με βάση τον πληθυσμό και τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων. 

Μπορείτε να αναζητήσετε τον αναλυτικό πίνακα με την κατανομή των 15.000 θέσεων στους δήμους, στην ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης gr, στην κατηγορία Links, στην ιστοσελίδα της ΚΕδΚΕ (www.kedke.gr).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση