ΠΟΠ-ΟΤΑ: Αντί για συνέδριο, δικαστήρια

Ηρακλής: Η ΠΟΠ-ΟΤΑ κάνει συνέδριο παρωδία

Στα δικαστήρια είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί το συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ μετά την προσπάθεια αποβολής συνέδρων του Σωματείου «Ηρακλής» και της νέας παράταξης “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο ΗΡΑΚΛΗΣ, κάνει λόγο για αποβολή συνέδρων «από κλίκα της ΠΟΠ-ΟΤΑ, προσθέτοντας ότι «είναι μονόδρομος ο δικαστικός αγώνας»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμέσως μετά από τις πρόσφατες εκλογές του σωματείου μας και  την αύξηση των εκλεγμένων συνέδρων μας άρχισε μια αήθης επίθεση από την πλευρά της ΠΟΠ-ΟΤΑ , που αντί να τους χαροποιήσει η εμπιστοσύνη που δείχνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι προς εμάς, άρα και προς την ίδια την Ομοσπονδία δυστυχώς τα αντίθετα αποτελέσματα έφερε, λόγω της απόφασης μας να καταθέσουμε στο προσεχές συνέδριο  δεύτερο ψηφοδέλτιο, συμμετέχοντας σε αυτό και άλλοι σύνεδροι άλλων σωματείων.

Μια κλειστή ομάδα η οποία με τον φόβο μην χαθούν τα προνόμια της, αποφάσισε να κλητεύσει το σωματείο μας με δήθεν δικαιολογίες “αντισυνδικαλιστικης¨ και “αντικαταστατικής”  δράσης με σκοπό τον αποκλεισμό μας από το συνέδριο και την διαγραφή ολόκληρου του σωματείου από τα μητρώα της Ομοσπονδίας.

Με συνοπτικές διαδικασίες όλες οι αποφάσεις, ώστε να μεθοδευτεί άμεσα η κατάσταση για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Παρά τις προσπάθειες  μας ώστε να αποφευχθεί η ρήξη μεταξύ μας και παρόλες τις οχλήσεις μας (με αποστολή 2 εξώδικων διαμαρτυριών  ώστε να προειδοποιήσουμε ότι δεν δεχόμαστε αυτή την κατάσταση που προσπαθούν να δημιουργήσουν) , αυτοί ήδη έχουν πάρει την απόφαση τους.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ τους είναι πλέον περιττός και επικίνδυνος, γιατί μπορεί να χαλάσει την βόλεψη ορισμένων εξ αυτών.

Δυστυχώς αρχίζει και αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι στην συγκεκριμένη Ομοσπονδία όποιος διαφωνεί με κάτι ή δεν υποταχθεί στις επιθυμίες της κλίκας, πρέπει να αποβληθεί. Υπάρχουν ξεκάθαρα παραδείγματα στο  παρελθόν τέτοιων ενεργειών με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της δύναμης της Ομοσπονδίας.

Παρόλα αυτά ως σωματείο, αλλά και ως νέα παράταξη “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”  δεν τρομοκρατούμαστε  από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Άλλωστε όσοι τόλμησαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αυτό το εγχείρημα (είτε αντιπρόσωποι από σωματεία , είτε μεμονωμένοι εκλεγμένοι  σύνεδροι), ήδη έχει μεθοδευτεί και για αυτούς ο αποκλεισμός τους ή η διαγραφή τους.

Θα δώσουμε τον αγώνα ώστε αυτό το εγχείρημα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί και να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ομοσπονδία και να εκφέρει ο καθ’ ένας ελεύθερα την άποψη του είτε προφορικά, είτε γραπτά, είτε μέσω της εκλογικής διαδικασίας χωρίς φόβο.

Όσο για τους δήθεν λόγους αποκλεισμού μας ,τους λέμε ανοιχτά ότι δεν θα δεχθούμε να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Τους προκαλούμε ανοιχτά:

1ον να βγουν στην επιφάνεια τα σωματεία που ανήκουν στην Ομοσπονδία (εμείς αν και έχουμε κάνει 2 αιτήσεις με πρωτόκολλο ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση από τον Ιούλιο του 2020 !!!!!!!)

2ον να βγουν τα ονόματα των εκλεγμένων συνέδρων

3ον να κάνουν διαπαραταξιακή επιτροπή νομιμοποίησης των συνέδρων , όπως γίνεται παντού σε κάθε εκλογική διαδικασία άνω των δυο ψηφοδελτίων (κι όχι την 3μελης επιτροπής που αποφάσισαν – και δη , οι 3 μέλη του ίδιου σωματείου !!!!!!!)

4ον να σταματήσουν να κρύβουν τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες και να υπάρχει διαφάνεια σε όλα τους τα μέλη χωρίς εξαιρέσεις.

Καλό θα ήταν να κοιτάξουν να σταματήσουν να παίζουν ρόλους παράξενους με ραντεβού σε υπουργεία χωρίς ενημέρωση εκ των προτέρων και χωρίς προαποφασισμένα τα θέματα που θα τίθονται στους Υπουργούς.

Ας προσπαθήσουν να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις με την συμμετοχή τους , να παρευρίσκονται πρώτα οι ίδιοι κι όχι παίζοντας ρόλους που οι εργαζόμενοι έχουν καταδικάσει εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς τέτοιες τακτικές απέτρεπαν πάντα τον κόσμο και άφηναν υπόνοιες και απέχθεια για το συνδικαλισμό και τους εκπροσώπους του.

Καλούμε την ύστατη ώρα να υπάρξει σύνεση από την μεριά τους  άλλως , ο δικαστικός αγώνας είναι μονόδρομος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΠΟΠ-ΟΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]