Πολιτική Προστασία: Δικαίωση για τους 9 συμβασιούχους του Δήμου Σαρωνικού - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
26
Νοέμβριος
Back

Πολιτική Προστασία: Δικαίωση για τους 9 συμβασιούχους του Δήμου Σαρωνικού

Κατόπιν προσφυγής των 9 συμβασιούχων που εργάζονται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού, υπήρξε δικαίωση, έστω και προσωρινή. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε την προσφυγή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν κάνει αίτημα προσωρινής διαταγής και κατόπιν της αποδοχής εκ μέρους του δικαστηρίου, ο Δήμος υποχρεώθηκε να τους απασχολεί κανονικά στην θέση εργασίας που κατείχαν καταβάλλοντας τις αποδοχές τουλάχιστον μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022 που θα γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών τους μέτρων.

Τι προβλέπεται από τις συμβάσεις

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εγκρίνονται από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να διατεθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του κάθε Δήμου, είναι  τετράμηνης διάρκειας και έχουν τον χαρακτηρισμό «συμβάσεις πυρασφάλειας».

Παρόλα αυτά τα καθήκοντα των εργαζομένων δεν περιορίζονται μόνο στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών, αλλά και για ότι άλλο προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, σε ότι αφορά μέτρα και δράσεις στον κάθε Δήμο.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι αυτοί είναι επιφορτισμένοι με την πρόληψη και αντιμετώπιση των καταστροφών που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου (φωτιές, πλημύρες, έντονες χιονοπτώσεις, φυσικές καταστροφές). Είναι επιφορτισμένοι επίσης και με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19 στην περιφέρεια του δήμου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!