Πολίτες Δίου: Νίκη της Δημοκρατίας η «έξωση» των τοξικών από τον Όλυμπο

Εκατόν σαράντα πέντε μέρες, μετά την έγκριση της τροποποίησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δημοτικού λατομείου Λιτοχώρου, ώστε να «αποκατασταθεί» τμήμα 15 στρεμμάτων του, με τη χρήση του βιομηχανικού απόβλητου της TOSOH, το δημοτικό συμβούλιο Δίου – Ολύμπου, έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, γεμάτη εντάσεις, αντεγκλήσεις, σκληρή αντιπαράθεση και έντονων αποδοκιμασιών, ακύρωσε την απόφαση αυτή, μετά από την έντονη κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο (24 ΟΧΙ στην τοξική χωματερή, ένα «παρών»).

Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών, μετά τη νίκη της, «ο δήμαρχοςδιά του γνωστού πλέον ειδικού και ανώνυμου συνεργάτη του- δημοσίευε βεβαιώσεις για την αθωότητα του υλικού, εκθέτοντας και τον υφυπουργό κ. Καλαφάτη. Αφού όμως έγινε ξεκάθαρη και αισθητή η απομόνωση των υπέρμαχων του εγχειρήματος από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, χρειάστηκε να επιστρατευθεί «η δυσφήμιση του τουρισμού από τους λαϊκιστές» για την ηρωική έξοδο του αντιδημάρχου-προέδρου της ΔΕΑΔΟ»

«Καταγράφουμε ως νίκη της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα, ως «ωδίνες» της την ατμόσφαιρα που επικράτησε χθες στο «σπίτι των δημοτών», όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος. Ήταν ομόφωνη απόφαση όλων μας, δημοτών και εκπροσώπων μας, η χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) και ως τέτοια θα την ανακαλούμε, όποτε χρειαστεί. Και ως πράξη που εναρμονίζει τη θέληση των πολλών με τις αποφάσεις των εκπροσώπων τους, μόνο να μας χαροποιεί μπορεί. Και η ομοψυχία που απαιτείται για να αντιμετωπίσουμε ως τοπική κοινωνία, αλλά και ως κράτος, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, επιβάλλει να ξεχάσουμε το ένα και μοναδικό «παρών». Ελπίζουμε ο κ. δήμαρχος να μην παραιτηθεί, πριν βεβαιωθεί ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει οριστικά το θέμα», καταλήγει.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!