Πόλεμος Ντινόπουλου-ΚΕΔΕ για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Πόλεμος Ντινόπουλου-ΚΕΔΕ για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

To υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι όλοι οι γονείς που θα κάνουν αίτηση θα βρουν θέση για τα παιδιά τους στους δημοτικούς σταθμούς, εφόσον πληρούν τις εισοδηματικές προϋποθέσεις, αλλά η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός.

Ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε ότι τα 160.000 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τους δημοτικούς σταθμούς δεν αρκούν, καθώς λόγω της κρίσης, θα υποβληθούν περίπου 100.000 αιτήσεις. Κατά την εκτίμησή του, περίπου 37.000 με 40.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αφού, κατά τους υπολογισμούς της ΚΕΔΕ, τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί επαρκούν για τις ανάγκες μόλις 62.000 παιδιών.

Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε πως προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τώρα παγωμένα και λιμνάζοντα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εσωτερικών, οι υπολογισμοί αυτοί είναι αυθαίρετοι και τα χρήματα που διατίθενται από το ΕΣΠΑ είναι ικανοποιητικά. Μιλώντας τη Δευτέρα στο MEGA, ο Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ότι και φέτος θα επιδοτηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!