Πόλεμος ΚΕΔΕ - ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
14
Αύγουστος
Back

Πόλεμος ΚΕΔΕ – ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος

Το πώς θα προληφθούν νέοι θάνατοι σε ευάλωτα νοικοκυριά που ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα φέρνει σε αντιπαράθεση τη ΔΕΗ και την ΚΕΔΕ που συγκρούονται την ώρα που το αδιέξοδο παρατείνεται. Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές ούτε πόσοι είναι αυτοί που πρέπει να προστατευθούν ούτε πόσο σύντομα μπορεί να έχει γίνει η επανασύνδεση, ενώ ο χειμώνας βαραίνει. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί αποδεικνύονται ατυχέστατοι και ήδη στο παρασκήνιο επιμερίζονται ευθύνες για το αδιανόητο αλαλούμ που που έρχεται στην επιφάνεια ενώ η θερμοκρασία πέφτει συνεχώς.

Η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή για δυο χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και μετακυλίει την ευθύνη στους δήμους προκειμένου να στείλουν λίστες με ονόματα αναξιοπαθούντων. Ωστόσο, η ΚΕΔΕ ζητεί από τη ΔΕΗ να στείλει στοιχεία στους δήμους προκειμένου να διαπιστωθούν ποιοι είναι οι ευάλωτοι καταναλωτές, και όχι οι δήμοι προς τη ΔΕΗ ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Η ΔΕΗ σε απάντησή της εκφράζει «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλλιθέας και προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων. “Κινδυνεύουν ζωές” φώναξε πριν από λίγο ο Κ. Ασκούνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι οι δήμοι συμμετέχουν στη διαδικασία, αλλά πρέπει η ΔΕΗ να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

Στο μεταξύ, τα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να προσέλθουν από σήμερα και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δηλαδή έχει κοπεί το ρεύμα ή πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από σήμερα αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο «1595».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!