Ποιοι δήμοι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Κοινωφελή

Με αποκλεισμό από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας «απειλεί» τους δήμους που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σε αυτά σε άλλους τομείς από αυτούς για τους οποίους έχουν προσληφθεί και κυρίως στην καθαριότητα, η  αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Αφορμή νέο ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο Δήμο Χαλκίδας με εργαζόμενη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία τραυματίστηκε την ώρα που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο.

Όπως τονίζει η Αντωνόπουλου, «δυστυχώς, παρά τη ρητή εγκύκλιο του Υπουργείου και την οδηγία της ΚΕΔΕ προς όλους του Δήμους της χώρας να μην απασχολούνται εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε απορριμματοφόρα, οι Δήμοι εξακολουθούν να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον του τέταρτου ατυχήματος με εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας. Στο εξής, η μη τήρηση των οδηγιών από τους επιβλέποντες φορείς, πέραν των πιθανών ποινικών ευθυνών, θα επιφέρει και κυρώσεις αποκλεισμού των Δήμων από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί και θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους στους επιβλέποντες φορείς του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εντούτοις, καλώ τους εργαζόμενους να προχωρούν σε αναφορές προς το ΣΕΠΕ, σε περίπτωση που οι φορείς δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους», προσθέτει η κ. Αντωνόπουλου.

Να σημειωθεί ότι εκτός από του Δήμο Χαλκιδέων, ατυχήματα εργαζομένων στην Κοινωφελή εργασία έχουν συμβεί επίσης και στους Δήμο Μεγαρέων όπου τραυματίστηκε εργαζόμενος την ώρα της εργασίας του σε απορριμματοφόρο του δήμου αλλά και στο Δήμο Λαρισέων όπου ο εργαζόμενος έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και έσπασε την ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο χειρουργείο του Νοσοκομείου και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!