Ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση

Ενώ οι πληγές στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης από την υπεξαίρεση 17,9 εκατομμυρίων ευρώ του Βασιλη Παπαγεωργόπουλου παραμένουν ανοιχτές, νέα στοιχεία φέρνει στο φως η έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά.

Βάσει αυτής, ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης, για «ξέπλυμα» χρημάτων που προήλθαν από την υπεξαίρεση.

Η δίωξη ασκείται μετά την πολύμηνη έρευνα και το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών από την επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών, Αναστασία Τσεμπερά που ανακάλυψε και την υπεξαίρεση. Από τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή της η Εισαγγελία, προκύπτει ότι οι 11 υπάλληλοι κατά την επίμαχη περίοδο της υπεξαίρεσης στα δημοτικά ταμεία κι ενώ όλοι τους υπηρετούσαν κατά καιρούς στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, «ξέπλεναν» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Καθένας από αυτούς βρέθηκε να κατέχει χρηματικά ποσά από 55 χιλιάδες ευρώ το ελάχιστον έως 416 χιλιάδες ευρώ το μεγαλύτερο, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία, τα χρήματα αυτά προέρχονταν από την υπεξαίρεση μέσω του δημοτικού υπαλλήλου Παναγιώτη Σαξώνη που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών από το Εφετείο για την υπεξαίρεση. Όλοι είχαν συνεργασία μαζί του και βεβαίως, όλοι μπορούσαν να αντιληφθούν από που προέρχονταν τα χρήματα αυτά, επισημαίνεται στο πόρισμα.

Το αξιοπερίεργο βέβαια, είναι ότι όλοι τους – και οι 11 – είτε έχουν απαλλαγεί με βούλευμα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και δεν κάθισαν ποτέ κατηγορούμενοι, είτε παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι, δικάστηκαν και αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που έκρινε ενόχους μόνο τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον άλλοτε γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, τον φυσικό αυτουργό της υπεξαίρεσης Παναγιώτη Σαξώνη και τους δύο πρώην διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Μετά τη σημερινή δίωξη, όπως φαίνεται, η υπόθεση της υπεξαίρεσης λαμβάνει νέες διαστάσεις.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!