Ποια θέματα ανέδειξε η Λαϊκη Συσπείρωση στο τελευταίο ΔΣ Αθηναίων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

«Tο θέμα των Εξαρχείων πρέπει να συζητηθεί, και όχι μόνο με αφορμή το container. Να πάρει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και ο Δήμος τις δικές του. Αυτό δε νομιμοποιεί το καθεστώς που υπάρχει στο χώρο των Εξαρχείων από πολλές πλευρές, από συγκρουόμενα κυκλώματα, γενικευμένη παραβατικότητα και από απουσία του Δήμου. Απουσιάζει η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η συντήρηση στις παιδικές χαρές. Ο Δήμος πρέπει να κάνει τη δουλειά του.

Πρέπει να ενημερωθεί επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητηθεί και να πάρουμε θέση για τις περίφημες παρεμβάσεις για τις οποίες συμφώνησε ο Δήμος με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σήμερα διαβάσαμε ότι συστάθηκε Επιτροπή με την παρουσία του Δήμου και της Περιφέρειας. Μιλάμε για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί και για γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Εδώ μιλάνε για Κυβερνητική προπαγάνδα για τη μετατόπιση του γηπέδου, με σχέδια και μακέτες, που έχουμε ξαναδεί. Εμείς λέμε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να μιλήσουμε και για το γήπεδο, τη διπλή ανάπλαση, τα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν στο Βοτανικό, πως εμπλέκεται ο ερασιτέχνης, και να πάρουμε θέση. Όπως και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού πήρε θέση. Εάν συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει το γήπεδο στο Γουδί, να ψηφήσουμε και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του.

Το Δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει την ευθύνη για τη σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων & ΕΒΕΑ, που ψήφισε η πλειοψηφία, αλλά εμείς την καταψηφίσαμε και την καταγγείλαμε. Έχετε ευθύνη γιατί τώρα κυριολεκτικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σας κουνάει το δάκτυλο γιατί προβλεπόταν στο πακέτο που είχατε διαφημίσει την προεκλογική περίοδο. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι και οι συνέταιροί σας. Δεν θα διαφωνήσουμε να κινηθεί ο Δήμος ακόμα και δικαστικά, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς. Δηλαδή, να βάζει ο Δήμος χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ για να συντηρήσει ένα κτίριο στο οποίο σήμερα οι εμποροβιομήχανοι να κάνουν ότι θέλουν. Ο Δήμος πρέπει να πάρει μέτρα.

Και επειδή διαφημίζεται επανειλημμένα η αύξηση των τουριστών, θέλουμε να μας ενημερώσετε πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου από τα εκατομμύρια τουριστών που ήρθαν στην Αθήνα. Αποδίδονται και εισπράττονται τα τέλη που πρέπει να αποδοθούν; Γι’ αυτά που δεν εισπράττονται σκέφτεται ο Δήμος να κινηθεί δικαστικά;

Για άλλη μια φορά να προχωράτε σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συνδημότη μας από την περιοχή του Γκύζη, για χρέη προς το Δήμο που είχε το 2011, ως μικροεπαγγελματίας με κατάστημα εστίασης. Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση φέρνουμε θέμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας τον οποίο τον κινεί ο Δήμος. Επιμένετε να κυνηγάτε τον κόσμο. Εμείς ζητάμε να ακυρωθεί αυτή η διαδικασία. Γιατί δεν δείχνετε ίδια αντιμετώπιση σε αυτούς που χρωστάνε τα μεγάλα ποσά στο Δήμο; Δεν έχετε κάνει κανένα πλειστηριασμό, ούτε έχετε δεσμεύσει καταθέσεις από τους μεγαλοφειλέτες;

Θέλουμε επίσημη ενημέρωση για το καθεστώς που υπάρχει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Κλαυθμώνος. Ο χώρος αυτός είναι μέρος της δημοτικής περιουσίας, που όμως ο Δήμος δεν έχει αναλάβει τη λειτουργία του. Η ανάδοχος εταιρία το εκμεταλλευόταν για 24 χρόνια έως το 1998. Από τότε έχουν περάσει 19 χρόνια και σήμερα λειτουργεί από ιδιώτη χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνει τίποτα στο Δήμο. Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από τη Χούντα, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, από πρόσωπο της οικογένειας Πατακού που έφτιαξε αυτό το γκαράζ το 1971. Ενημερώστε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κινήσεις που σκοπεύετε να κάνετε.

Τέλος, ο χώρος του τετραγώνου μεταξύ Βερανζέρου και Ξούθου είναι χαρακτηρισμένος ως πλατεία που δεν της έχετε δώσει ούτε όνομα. Έχουν περάσει 8 χρόνια και δεν έχει γίνει αυτή η πλατεία, σε μια περιοχή υποβαθμισμένη, πιεσμένη, κοντά στο Εθνικό Θέατρο που μπορεί όμως να συμβάλει σε μια προσπάθεια αλλαγής στην κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή. Θέλουμε συγκεκριμένη δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα και θα διαμορφωθεί ο χώρος αυτός σε πλατεία.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΕΒΕΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!