ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χωρίς… χώμα στο ΧΥΤΑ Φυλής, ακάλυπτοι εργαζόμενοι, σκουπίδια και δημόσια υγεία

Νέα επίθεση εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του περιφερειάρχη Αττικής, προέδρου ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρού για το ΧΥΤΑ Φυλής. Τον κατηγορεί ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις ανακοινώσεις του ότι έδιωξε τον εργολάβο, ενώ του επιρρίπτει ευθέως ευθύνες για την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, κάνοντας λόγο για «περιβαλλοντική “βόμβα” με πάνω από 150 χιλιάδες τόνους άταφων απορριμμάτων» στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο λόγος; Όπως εξηγεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «αφού δήθεν έδιωξε τον “κακό ιδιώτη” από τον ΕΔΣΝΑ, έδωσε εντολή στον “κακό ιδιώτη” να μην μεταφέρει χώμα για την κάλυψη των απορριμμάτων της Αττικής, όπως είχε συμβατική υποχρέωση από την κατασκευή του ΧΥΤΑ Φυλής.

»Χωρίς χώμα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ΧΥΤΑ Φυλής και να καλύψουν τα απορρίμματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Γνωρίζει δε πολύ καλά ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό έργο εκσκαφής για να μεταφερθεί χώμα στο ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Γιατί το κάνει αυτό, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τ.Α.; «Η σκοπιμότητά του είναι προφανής. Να απαξιώσει και πάλι το προσωπικό και τον εξοπλισμό του ΕΔΣΝΑ και να παραδώσει το ΧΥΤΑ Φυλής για τα επόμενα τρία χρόνια στον ιδιώτη. Έχει μάλιστα ήδη σε εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Με τερτίπια και εξυπνάδες ο κ. Γιάννης Σγουρός επιχειρεί να στρώσει το δρόμο για την (επαν)είσοδο στον ΕΔΣΝΑ συγκεκριμένου ιδιώτη. Δεν διστάζει μάλιστα μπροστά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων να αφήσει χιλιάδες τόνους απορριμμάτων άταφους στο ΧΥΤΑ Φυλής θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων που κάνουν χρήση του ΧΥΤΑ Φυλής και τη Δημόσια Υγεία.

Στην κατεύθυνση αυτή καλλιεργεί και το κλίμα επικοινωνιακά, λέγοντας ότι οι αντοχές του ΧΥΤΑ Φυλής εξαντλούνται σύντομα και υπάρχει κίνδυνος από τα άταφα απορρίμματα. Στην πραγματικότητα όμως ο κίνδυνος προκύπτει από τα όσα κάνει ο κ. Γιάννης Σγουρός. Αφού δήθεν έδιωξε τον «κακό ιδιώτη» από τον ΕΔΣΝΑ, έδωσε εντολή στον «κακό ιδιώτη» να μην μεταφέρει χώμα για την κάλυψη των απορριμμάτων της Αττικής, όπως είχε συμβατική υποχρέωση από την κατασκευή του ΧΥΤΑ Φυλής.

Χωρίς χώμα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ΧΥΤΑ Φυλής και να καλύψουν τα απορρίμματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Γνωρίζει δε πολύ καλά ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα Δημόσιο ή Ιδιωτικό έργο εκσκαφής για να μεταφερθεί χώμα στο ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Τι κάνει λοιπόν ο κ. Γιάννης Σγουρός; Υπονομεύει το έργο της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων δημιουργώντας μία περιβαλλοντική «βόμβα» με πάνω από 150 χιλιάδες τόνους άταφων απορριμμάτων. Η σκοπιμότητά του είναι προφανής. Να απαξιώσει και πάλι το προσωπικό και τον εξοπλισμό του ΕΔΣΝΑ και να παραδώσει το ΧΥΤΑ Φυλής για τα επόμενα τρία χρόνια στον ιδιώτη. Έχει μάλιστα ήδη σε εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό.

Αλήθεια πιστεύει ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο και θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Τον καθιστούμε απολύτως υπεύθυνο για τη κατάσταση που παρουσιάζει ο ΧΥΤΑ Φυλής όπως και για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και τη Δημόσια Υγεία. Καλούμε δε τους Δημάρχους της Αττικής να επισκεφθούν το ΧΥΤΑ Φυλής για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα «παιχνίδια» που παίζει ο κ. Γιάννης Σγουρός στις πλάτες των Δήμων, των εργαζομένων, του Περιβάλλοντος και των πολιτών της Αττικής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!