ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παρέμβαση στους δήμους ώστε να μην δώσουν στοιχεία για εφεδρεία - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παρέμβαση στους δήμους ώστε να μην δώσουν στοιχεία για εφεδρεία

Να παρέμβουν σε όλους τους δήμους ώστε να μην δώσουν τα στοιχεία που ζητά  με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΠ/Φ.2.9/35/οικ.18195/3-8-2012 έγγραφο του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016, ζητά με επιστολή τους Συλλόγους-Μέλη της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να προετοιμάσει τον κλάδο να αντιμετωπίσει και αυτή την προσπάθεια της συγκυβέρνησης για απολύσεις και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., μέσω της διευρυμένης εφεδρείας, καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να παρέμβουν σε όλους τους Δήμους ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητούνται. Άλλωστε μας έχουν μετρήσει τόσες πολλές φορές που έχουν χάσει το λογαριασμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Στην ίδια επιστολή η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και προκλητική την επαναενεργοποίηση ενός μέτρου που αποτελεί εκτός των άλλων πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και οδηγεί μαθηματικά σε απολύσεις χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους», ενώ προσθέτει ότι «σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (30% στους Κ.Α.Π.) και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού είναι ξεκάθαρο ότι οι Ο.Τ.Α. οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση, διάλυση όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.)».

Καλεί δε σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «για την υπεράσπιση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει από τη νέα ολομέτωπη επίθεση της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης, καθώς πριν μας τελειώσουν αυτοί πρέπει εμείς με τον ενωτικό, μαζικό και διευρυμένο αγώνα μας να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και στην πλήρη εξαθλίωση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!