ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Μανιτάκης εξακολουθεί να αδιαφορεί για το εκλογικό επίδομα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Μανιτάκης εξακολουθεί να αδιαφορεί για το εκλογικό επίδομα

Οξεία επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας τον, με την απόφασή της για αποχή των εργαζομένων στηνΤοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εκλογική εργασία έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, 16 και 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 (εδώ), αντιδρώντας στο μη καθορισμό αξιοπρεπούς ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για όσους απασχοληθούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, πως εξακολουθεί να παραμένει απαθής.

«Για ακόμη μία φορά, επιχειρείται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστούν “όμηροι” μιας πολιτικής μεθόδευσης και καταδικαστέας τακτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών», σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δηλώνει, δε, «αποφασισμένη να προασπίσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί τον ευτελισμό του ρόλου και της προσφοράς του κλάδου στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».

Και καταλήγει: «Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε εκφράσει στον κ. Αντώνη Μανιτάκη την πρόθεση της, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός μιας αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης, να εργασθούν αφιλοκερδώς οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, με την προϋπόθεση ότι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι κλάδοι θα εργασθούν “τσάμπα” και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να μπουν στο Δημόσιο Ταμείο και να αξιοποιηθούν προς όφελος του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση Ελληνικού Λαού.

»Παρά την παρέλευση 15νθημέρου από τη συνάντηση και την υποβολή της πρότασης στον κ. Μανιτάκη, και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αδιαφορούν, εμπαίζουν, χρονοτριβούν και κινούνται στα χνάρια της απαράδεκτης τακτικής που ακολουθήθηκε παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, κρατώντας “ομήρους” χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ε, αυτή την φορά δεν θα τους περάσει…»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!