ΠΟΕ ΟΤΑ: Να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του εργάτη στο Δ. Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του εργάτη στο Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί τους υπεύθυνους να ελέγξουν την υπόθεση.

«Ένας ακόμη συνάδελφος προστίθεται στη λίστα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είτε τραυματίζονται, πολλές φορές βαριά, είτε χάνουν τη ζωή τους κατά την ώρα της εργασίας τους.

Μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο συνάδελφος Χρήστος Τουντούρης, πατέρας δυο (2) παιδιών, εξέπνευσε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος για την απώλειά τους.

Επειδή όμως τα «Θερμά Συλλυπητήρια» όλων μας δεν φέρνουν πίσω ανθρώπους που χάθηκαν καλούμε το Υπουργείο Εργασίας-Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) να διερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος, το εάν τηρούνταν τα όσα οι διατάξεις περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων προβλέπουν προκειμένου τουλάχιστον κανείς άλλος συνάδελφος να μην βρεθεί στην ίδια θέση. Διότι αν αληθεύει πως δεν υπήρχε καν Τεχνικός Ασφαλείας (Τ.Α.) τότε υπάρχουν σημαντικές ευθύνες και οι οποίες πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταλογισθούν!»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΡΓΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!