ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μετά την 24ωρη, συναντήσεις με Νάκο, Γεωργιάδη και Λέγκα

Στη σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Λέγκα ευελπιστούν ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της υπογραφής ΣΣΕ και θα ικανοποιηθεί το αίτημα για αυξήσεις στις αποδοχές τους οι δημοτικοί υπάλληλοι. Μετά την προχθεσινή 24 προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση η ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πάτροκλο Γεωργιάδη, όπου ορίστηκε και η σημερινή συνάντηση με τον΄κ. Λέγκα.  

                        Τα αιτήματα της ΠΟΕ ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων λένε «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), την αποδοχή της πρότασής τους για τα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ), ενιαίους όρους αμοιβών και απασχόλησης σε όλους τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και αντιμετώπιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αθήνας συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στην Πλατεία Καραϊσκάκη (στις 11) και πραγματοποιήσαν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!