ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταδίκη των συνδικαλιστών από Δικαιοσύνη «αλά καρτ»

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την καταδίκη σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή τριών δημοτικών υπαλλήλων για απεργιακές κινητοποιήσεις του 2007, κάνει λόγο για «δικαιοσύνη “αλά καρτ”, συνδεδεμένη και εξαρτώμενη σε πολλές περιπτώσεις από την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της τρόικας» και εκφράζει «τον αποτροπιασμό της για την απόφαση καταδίκης από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών».

Πρόκειται για τους: Αδαμόπουλο Νίκο, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Καραγεώργου Βασιλική, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μαυρουδή Νίκο, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής και εκλεγμένο μέλος του 4ου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Νομαρχίας Αθηνών.

«Η καταδικαστική απόφαση στρέφεται ενάντια στο κίνημα των εργαζομένων στους Δήμους και την Αυτοδιοίκηση, που παλεύει ενάντια στην υλοποίηση των Μνημονίων από κυβέρνηση και αιρετούς υπό την υψηλή εποπτεία των Φούχτελ και Ράιχενμπαχ. Στρέφεται ενάντια στο μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και ειδικότερα ενάντια σε μια Ομοσπονδία που έχει επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τα Μνημόνια και τους εκάστοτε εκφραστές τους, που αγωνίζεται να ορθώσει φραγμό στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και έχει οδηγήσει την ανεργία κοντά στο 30%», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Ο στόχος της καταδικαστικής απόφασης είναι να χτυπηθεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται, να αγωνίζονται και να διεκδικούν ενωμένοι ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Δεν είναι τυχαίο ότι καταδικάστηκαν παρότι στη δίωρη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ούτε καν από την κατάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή από το τμήμα της περιοχής. Ακολούθησε διακοπή μιας ώρας, για να προτείνει ο Εισαγγελέας την ενοχή των τριών συναδέλφων με το πρωτοφανές σκεπτικό ότι και μόνο η παρουσία τους ασκούσε ψυχολογική βία σε όσους τυχόν ήθελαν να δουλέψουν», συμπληρώνει.

Απευθυνόμενη προς τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία, τα κόμματα, το κόσμο της τέχνης, της διανόησης και της επιστήμης, τους καλεί να πάρουν άμεσα θέση, σημειώνοντας παράλληλα ότι με τους αγώνες των εργαζομένων θα ακυρωθεί στην πράξη κάθε απόφαση ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται.

«Η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί με την κινητοποίηση των εργαζομένων. Δεν θα αφήσουμε τη “μνημονιακή χούντα” της τρικομματικής κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, στον αγώνα, στην αλληλεγγύη. Είναι ώρα για ένα μαχητικό και αποφασιστικό κίνημα εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν την απαράδεκτη απόφαση και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής τους και να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Καλούμε κάθε Σωματείο, Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να πάρουν θέση καταδίκης της άδικης απόφασης και να στηρίξουν τον αγώνα για να ακυρωθεί η καταδικαστική απόφαση», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Διαβάστε επίσης:
Εξάμηνη φυλάκιση σε τρεις συνδικαλιστές για απεργία του 2007
ΑΣΚ-ΟΤΑ: Το Πειθαρχικό Δίκαιο στοχεύει στις συνδικαλιστικές διώξεις
Συνδικάτο ΟΤΑ κατά συγκυβέρνησης για ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές στους δήμους»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση