ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Ζέρβα για το δικαστήριο εναντίον των εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
26
Μάρτιος
Back
Πλήρης εναγκαλισμός Ζέρβα με ΝΔ

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Ζέρβα για το δικαστήριο εναντίον των εργαζομένων

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, εξαπολύει η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης για αντεργατική συμπεριφορά και προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι βάζει ταυτόχρονα τα σοβαρά προβλήματα στον Δήμο της κάτω από το χαλί.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνει:

Κάνοντας χρήση του απαράδεκτου Νόμου (4808/2021) Χατζηδάκη, του συμβόλου της νεοφιλελεύθερης και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης προσέφυγε στα Δικαστήρια προκειμένου να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την Αποχή που είχε αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια του να διασφαλίσει το πλαίσιο εργασίας και συγκεκριμένα την Κυριακή ως ημέρα προαιρετικής απασχόλησης με την καταβολή υπερωριών και όχι υποχρεωτικής ημέρας εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών παρέμειναν στα εργοτάξια διεκδικώντας να τους δοθούν τα προβλεπόμενα από
την Νομοθεσία Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για να μπορέσουν να εργαστούν με ασφάλεια, απαιτώντας ταυτόχρονα την καταβολή σε χρήμα των όσων παράνομα Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) δεν τους έχουν αποδοθεί! Η αυτονόητη απαίτηση των εργαζομένων για ασφαλή εργασία, την ίδια στιγμή μάλιστα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί ακόμη και θύματα από τα εκατοντάδες Εργατικά Ατυχήματα, με δικονομικά τερτίπια «αξιολογήθηκε» από το Δικαστήριο σαν Απεργία για να καταλήξει παράνομη!

Πρόκειται για μία μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης, η οποία ταυτίστηκε με την κυβερνητική πολιτική της απαγόρευσης των απεργιών που εκφράζει ο Νόμος (4808/2021) Χατζηδάκη για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Μπορεί όμως η Δημοτική Αρχή να κρύφτηκε πίσω από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, που έκρινε παράνομη την Αποχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα, δεν κατάφερε όμως να κρύψει το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στον Δήμο και αφορά στην υπερωριακή απασχόληση και την εργασία της Κυριακής.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης, αντί να προσφεύγει στα Δικαστήρια και να θεωρεί ότι με νομοτεχνικούς τρόπους μπορεί να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων να σκύψει πάνω από αυτά και να συμβάλει στην άμεση και αποτελεσματική επίλυσή τους. Εκφράζει ταυτόχρονα την απόλυτη στήριξη της στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) που αγωνίζεται για να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!