ΡΟΗ
προηγ επομ

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δήμων Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου για τη σύσταση κοινού Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κατά της απόφασης των δήμων Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου να δημιουργήσουν κοινό Ανατυξιακό Οργανισμού στρέφεται η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωση της.

Όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καταγγέλλει την συμπαιγνία των 2 Δημοτικών Αρχών, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, να συστήσουν κοινό «Αναπτυξιακό Οργανισμό» και εν συνεχεία να εκχωρήσουν αρμοδιότητες και ολόκληρες υπηρεσίες των Δήμων τους σε ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι δύο (2) Δημοτικές Αρχές φάνηκε πώς μεθόδευαν αυτή τους την ενέργεια εδώ και αρκετό διάστημα, αφού βεβαίως φρόντισε η κυβέρνηση να τους διευκολύνει με τις διατάξεις που έχει ψηφίσει, και αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεδίπλωσαν το σχέδιο τους για εμβολισμό του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των δύο (2) Δήμων.

Όπως κατήγγειλαν τα Σωματεία Εργαζομένων, στον μεν Δήμο Δέλτα τίθεται το θέμα της σύστασης του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ενώ την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, παίρνει τη σκυτάλη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για να προσυπογράψει τη σύσταση του κοινού «Αναπτυξιακού Οργανισμού».

Όλα αυτά γίνονται εν αγνοία των Δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων, χωρίς δηλαδή να γνωρίζουν οι Δημοτικές Παρατάξεις και οι εργαζόμενοι ασφαλώς. Προφανώς για τις δυο (2) Δημοτικές Αρχές, αφού γνώριζαν τις προθέσεις τους τα ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που ψάχνουν τρόπο να εισβάλουν στους Δήμους και να αλώσουν τις υπηρεσίες τους, ήταν αρκετό.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Δέλτα και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου που εκφράζουν σαφώς και κατηγορηματικώς την αντίθεσή τους στην δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού» και τονίζουν πώς θα «κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη η σύσταση του». Σε περίπτωση δε που αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό τους και θα τους καλύψει συνδικαλιστικά.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αντιληφθεί εξαρχής το «σχέδιο» κυβέρνησης και Αιρετών και θα βρίσκονται πάντα απέναντι, για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει, τα συμφέροντα των Δημοτών. Μέχρι την οριστική κατάργηση αυτού του ύπουλου και επικίνδυνου «μορφώματος» που λέγεται «Αναπτυξιακός Οργανισμός».»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]