ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δ. Μαλεβιζίου για τους ιδιώτες στα σκουπίδια - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δ. Μαλεβιζίου για τους ιδιώτες στα σκουπίδια

Τη συμπαράστασή της στην απόφαση των τριών Συλλόγων των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ηρακλείου Κρήτης να προκηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, από 09:00-12:00, προκειμένου «να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ», εκφράζει με απόφασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει «τη δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για την απόφασή της να προχωρήσει σε δημοπρασία για την εκχώρηση σε ιδιώτες της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες την καλεί να την ανακαλέσει και μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσει προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού».

«Η απόφαση της δημοτικής Αρχής έρχεται σε μια εποχή που κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και την οικονομική κατάρρευσή τους. Η ιδιωτικοποίηση το μόνο που επιφέρει είναι απολύσεις προσωπικού, αύξηση της ανεργίας και επιβάρυνση των κατοίκων μέσα από τα δημοτικά τέλη», σημειώνει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και καταλήγει: «Άλλωστε, η εμπειρία δείχνει ότι πλέον και στην Ευρώπη όσοι Δήμοι είχαν εκχωρήσει αρμοδιότητές τους σε ιδιώτες (καθαριότητα, ύδρευση κ.λπ.) την αναλαμβάνουν πάλι λόγω υψηλού κόστους και χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Ηρακλείου Κρήτης με τη δυναμική, αγωνιστική και ενωτική παρουσία τους να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη δημοπρασία και να προστατεύσουν το δικαίωμα στην εργασία».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!