ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α) απευθύνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ξεκάθαρο τρόπο, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) και την Στρατηγική-Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) που προωθεί ο Ε.Σ.Δ.Ν.Α. και η Περιφέρεια Αττικής, γιατί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «ανοίγει διάπλατα» την πόρτα για την οριστική εκχώρηση της Διαχείρισης Απορριμμάτων στα μεγάλα Επιχειρηματικά-Εργολαβικά συμφέροντα.

Την  ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στις 3.00 το μεσημέρι που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (Υπουργείο Υποδομών-Αναστάσεως 2-Παπάγου-Στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα») οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν, απαιτώντας την απόσυρσή τους και την εκπόνηση νέων που να είναι συνεπείς στις αρχές της Αποκεντρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί ένα σχέδιο με προσδιορισμένους χώρους και πληθυσμιακές Ενότητες που εξυπηρετούν συνολικά τη Αττική με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα και με βάση την διαλογή στην πηγή.

Θέλουμε τον Ε.Σ.Δ.Ν.Α. ενισχυμένο, για να επιτελέσει το έργο του και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών του.

Θέλουμε Δημοτικά Συστήματα Ανακύκλωσης με αναβάθμιση του ρόλου και της συμμετοχής των Ο.Τ.Α. αλλά και σημαντική βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Δηλώνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα για άλλη μία φορά θα πέσει στο κενό για τον απλούστατο λόγο ότι θα συναντήσει την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων αλλά και άλλων κοινωνικών συλλογικοτήτων.

Ιδού η Ρόδος… ιδού και το πήδημα!!!»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΚΑΛΕΣΜΑ, ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!