ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπηρεσία νομικής συνδρομής για τους εργαζομένους

Υπηρεσία που θα παρέχει νομική συνδρομή προς τους εργαζόμενους στους δήμους, προτίθεται να δημιουργήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από σχετική πρόταση  του  καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κ. Χρυσόγονου και του καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης της Νομικής Αθηνών, Αντ. Μακρυδημήτρη.

Αυτό προκύπτει από ημερίδα της Ομοσπονδία με τίτλο: «Το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, η αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού. Αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ή εργαλεία υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών;», που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Παράλληλα τόσο οι δύο καθηγητές όσο και ο διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου Α. Παπακωνσταντίνου και η εργατολόγος και νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Μ. Τσίπρα, τόνισαν ότι οι πρόσφατοι  νόμοι και οι ΠΝΠ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα οριζόμενα από το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όπως, δε, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «μετά τη στροφή που έχει κάνει το ΣτΕ στις αποφάσεις του, μοναδική οδό αποτελεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της ημερίδας οι απολύσεις στο Δημόσιο

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!