ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αντιδημοκρατικός κατήφορος από τον Βούρο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αντιδημοκρατικός κατήφορος από τον Βούρο

“Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας κ. Βούρου δεν έχει τέλος. Η πολιτική επιμονή να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού τον έχει τυφλώσει και τον οδηγεί στον αυταρχισμό.  Αποφάσισε να σύρει στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου του επειδή αντιστέκεται στις πολιτικές του επιλογές.”, τονίζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και συνεχίζει: “Καταγράφεται ως ο πρώτος Δήμαρχος που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική αντιπαράθεση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Η αρνητική αυτή εξέλιξη ξεσηκώνει όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που σε κάθε Δήμο δίνουν αντίστοιχες μάχες.   Οι εργαζόμενοι στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα κατέθεσαν επίσημη πρόταση στη διοίκηση του Δήμου να αντικαταστήσουν  όλους τους λαμπτήρες οδοφωτισμού με λάμπες  LED με κόστος 1. 090.842,80 ευρώ ενώ η δημοτική αρχή επιμένει (γι’ αυτό σέρνει και στα δικαστήρια το Σωματείο) να δώσει   το ίδιο έργο σε ιδιώτη με κόστος 3.742.292.26 ευρώ. Η συγκεκριμένη δίωξη έρχεται σε μια στιγμή που χτυπιούνται γενικότερα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και αποδεικνύει ότι ιδιωτικοποιήσεις, αντιλαϊκή πολιτική, αντεργατικά μέτρα και αυταρχισμός πάνε μαζί αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. στηρίζει την τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη από τις 11.00πμ έως τη λήξη της βάρδιας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!  ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!