Πλωμάρι: Το αστυνομικό τμήμα εγκαταστάθηκε σε…σκηνή (φωτο)

Tραγικές οι συνθήκες για τους αστυνομικούς στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Σύμφωνα με καταγγελία Αστυνομικού που υπηρετεί στο Πλωμάρι μετά από απόσπαση λόγω κατολισθήσεων οι αστυνομικοί αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία μέσα σε μια σκηνή

Ο ίδιος αστυνομικός σε καταγγελία του δηλώνει «Ως αστυνομικοί δε ζητούμε ελεημοσύνη, το μόνο που ζητάμε είναι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας……ντρέπομαι πραγματικά.» Και καταλήγει «Εικόνες από τη σκηνή που στεγάζει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, σήμερα στο Πλωμάρι………»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι μετά την πρόσφατη κατολίσθηση με σκοπό την φύλαξη των οικιών που κατέπεσαν από τα βράχια η έχουν σημανθεί με κίτρινο και κόκκινο και δεν είναι κατοικήσιμες.

Την δίκη του θέση για το θέμα ι δίνει ο Αντιδήμαρχος Πλωμαριου Μανώλης Αρμενακας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Αρμενακα:

Μεταξύ πολλών άλλων που κάναμε στο Πλωμάρι, είναι ότι καταφέραμε σε πείσμα πολλών, να παραμείνει και να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου, γεγονός που ευνοεί πρωτίστως την κωμόπολη μας και δευτερευόντως όλους όσους υπηρετούν εδώ. Εδώ δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτριο Αναγνωστάκη, για την αμέριστη συμβολή του. Επισης πρέπει να θυμίσω σε ορισμένους και μάλιστα αστυνομικούς που κατείχαν μέχρι πρότινος και θέσεις συνδικαλιστικές ότι ήταν απόντες στην προσπάθεια αυτή, ίσως γιατί βολεύει πολλούς να μην υπάρχει αστυνομία στο Πλωμάρι, ή να μην υπηρετούν εδώ αστυνομικοί. Επίσης εξαιτίας ενός σημερινού δημοσιεύματος, θα πρέπει να γνωστοποιήσω στους αστυνομικούς της Λέσβου και στα συνδικαλιστικά τους όργανα, ότι μόλις αποφασίστηκε η φύλαξη των σπιτιών που εκκενώθηκαν στο Πλωμάρι, προσφέραμε στην Αστυνομία, το σαλόνι της πόλης μας, το Πολύκεντρο, που περιλαμβάνει ξενώνα (πλήρως επιπλωμένο), για να κοιμούνται οι αστυνομικοί εάν θέλουν και για να ξεκουράζονται και βεβαίως για τις ανάγκες τους, αλλά και φαγητό εάν ήθελε κάποιος σε παρακείμενη ταβέρνα. Ο χώρος αυτός είναι εκατό μέτρα μακριά από το πεδίο δράσης. Ομοίως έχουμε προσφέρει δωρεάν σύστημα παρακολούθησης με κάμερες στο Α.Τ.Πλωμαρίου για να ελέγχουν τα οχήματα τους. Συνεπώς δεν δέχομαι από κανέναν υποδείξεις, μαθήματα φιλοξενίας και συμπεριφοράς προς τους αστυνομικούς, ειδικά από κάποιους που θυμούνται τους συναδέλφους τους μόνο στις εκλογές και κάποια θρασύδειλα φερέφωνα τους στο Πλωμάρι τα οποία είναι γνωστά από χρόνια και επιβιώνουν εις βάρος της κοινωνίας.

πηγή: lesvospost.com

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΕΣΒΟΣ, ΣΚΗΝΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΠΛΩΜΑΡΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!