Πλήθος Τούρκων τουριστών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος Τούρκων τουριστών με τα τουριστικά πούλμαν να σχηματίζουν ουρά περίπου 1,5 χιλιομέτρων, σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι γείτονες εκμεταλλευόμενοι μια από τις εθνικές αργίες τους έσπευσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για μια σύντομη εκδρομή, προκειμένου να δουν έστω απ’ έξω το ανακαινισμένο Μουσείο, οικία του Κεμάλ, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί επισήμως στις αρχές του καλοκαιριού.

Τα μηνύματα από την τουρκική τουριστική αγορά είναι αισιόδοξα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, ο αριθμός των Τούρκων που θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 90 χιλιάδες.

Πέραν των εγκαινίων του Μουσείου, θετικά αναμένεται να επιδράσει στην προσέλευση των Τούρκων τουριστών και το άνοιγμα του Αλατζά Ιμαρέτ στις 8 Αυγούστου, για να προσευχηθούν -στη διάρκεια του Ραμαζανίου- όσοι Μουσουλμάνοι το επιθυμούν, όπως δεσμεύτηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι προωθείται συνεργασία με το δήμο Κωνσταντινούπολης για τις μαθητικές εκδρομές Τούρκων νέων στη Θεσσαλονίκη. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Μπουτάρης, σχεδιάζει να προχωρήσει μια μορφή συνεργασίας με τον συγκεκριμένο δήμο, προκειμένου να ταξιδεύουν μαθητές από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση