Πλήρες γεύμα και €250 εκατ. για τους παιδικούς ζητά η ΚΕΔΕ

Πλήρες γεύμα για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αύξηση του συνολικού ποσού για το σχολικό έτος 2013-2014 στα 250 εκ, ευρώ ζητά η ΚΕΔΕ, με παρέμβαση του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης της προκήρυξης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του  προς τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα, και τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζει πως «θέση αρχής της ΚΕΔΕ είναι όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να περιλαμβάνουν πλήρες γεύμα. Ως εκ’ τούτου η ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο να προσφέρεται μόνο «δεκατιανό» σε μία τόσο ευαίσθητη ηλικία όταν επί οκτώ έως δέκα ώρες τα παιδάκια βρίσκονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και προτεινουμε για τους βρεφικούς σταθμούς 2.475 € χωρίς πλήρες γεύμα και 3.400 € με πλήρες γεύμα και για τους παιδικούς σταθμούς 1.800 € χωρίς πλήρες γεύμα και 2.700 € με πλήρες γεύμα«.

Οσον αφορά στις κατανομές ανά περιφέρεια, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, η ΚΕΔΕ προτείνει να ισχύσουν περίπου οι περσινές κατανομές, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων και ιδιαίτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην επιστολή αναφερεται:

-Το ποσό του voucher για τα ΚΔΑΠ προτείνεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 300 € προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή να ανέλθει στο ποσό των 1.800 € ανά μαθητή.

-Σε ότι αφορά τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ να διατηρηθεί το ίδιο ποσό που ίσχυε και πέρσι, δηλαδή 7.000 € ανά ΑΜΕΑ που κρίνεται απαραίτητο για τη βιωσιμότητά τους.

-Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων των Παιδικών Σταθμών να μην υπερβεί τις 15 ημέρες, ώστε να έχουμε έγκαιρα αποτελέσματα.

-Στη σελίδα 23 αναφέρεται: «Δεν επιτρέπεται να προβαίνει ο φορέας σε μετακινήσεις ωφελουμένων μητέρων από σταθμό σε άλλο σταθμό του ίδιου φορέα…», να αναφέρεται: «Από σταθμό σε άλλο σταθμό του ίδιου φορέα που εποπτεύεται από τον ίδιο Δήμο».
Οικογενειακό εισόδημα: προτείνουμε να αυξάνεται το ποσό κατά 5.000 € για κάθε παιδί (δηλαδή για 4 παιδιά 40.000€, κ.λ.π.).

-Εκκαθαριστικό σημείωμα: εάν δεν έχει υπάρξει υποβολή φορολογικής δήλωσης να δοθεί εναλλακτικά η δυνατότητα να κατατεθεί το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους.

-Σε ότι αφορά τα δικαιολογητικά ανεργίας η προκήρυξη ζητά: «αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ», προτείνουμε να προστεθεί «η δυνατότητα της υπεύθυνης δήλωσης» όπως αναφερόταν και στην προκήρυξη του 2012.

-Τέλος, όπως και προφορικά αναπτύξαμε στην συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πρέπει να αυξηθεί το συνολικό ποσό ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που όλοι εκτιμούμαι ότι θα υπάρξουν, δηλαδή το συνολικό ποσό των 250 εκ. € για όλο το πρόγραμμα.

Δείτε το έγγραφο με τις θέσεις της ΚΕΔΕ εδώ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΔΑΠ, ΑΣΚΟΥΝΗΣ, ΚΔΠΜΕΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!