πλημμύρες-και-εγκλωβισμένα-αυτοκίνη-1128263
ΔΗΜΟΙ | 27.01.2023 | 07:42

Πλημμύρες και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα ξανά στο Μαρούσι με την πρώτη κακοκαιρία!

Με την πρώτη κακοκαιρία δημότες Αμαρουσίου και διερχόμενοι πολίτες αντιμετώπισαν για άλλη μια φορά πολλαπλές σοβαρές απειλές για τη ζωή και την περιουσία τους. Πολίτες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στο υπόγειο τμήμα της οδού Σπύρου Λούη. Τα αυτοκίνητα παρέμειναν εγκλωβισμένα και η οδός έκλεισε μέχρι την παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την άντληση των υδάτων. Πλημμύρισε για άλλη μια φορά η Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, η Αγίου Αθανασίου καθώς και το νέο υπαίθριο πάρκο επί της οδού.

Όπως τονίζει το Ενωμένο Μαρούσι: “υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο τον κ. Αμπατζόγλου να γίνει η πλατεία και το υπαίθριο γυμναστήριο πάνω στη 1η ζώνη του ρέματος Σαπφούς ΜΕΤΑ την πραγματοποίηση έργων μαζί με την Περιφέρεια Αττικής για τη διευθέτηση του ρέματος, ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η ασφάλεια των πολιτών σε μια περιοχή που σχεδόν σε κάθε καταιγίδα κάτοικοι και περαστικοί κρατούν την αναπνοή τους.

Η Αμαρουσίου – Χαλανδρίου πλημμυρισμένη 

Το #Ενωμένο Μαρούσι, αφουγκραζόμενο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και προκρίνοντας την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ως πρώτη αξία, έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας υπέρ της άμεσης διευθέτησης του ρέματος για την προληπτική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη μας.

Στον αντίποδα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Πατούλης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Αμπατζόγλου βρίσκονται σε «πλημμύρα ασυνεννοησίας» για τα αντιπλημμυρικά έργα και πάντα στο έλεος του κρατικού μηχανισμού για κατασταλτική και μόνο αντιμετώπιση των φαινομένων.”