Πήραν το ρολόι του νερού από άνεργο ζευγάρι με ένα παιδί

Η ιστορία του Χάρη και της Δέσποινας είναι από τις πολλές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα ζευγάρι, με ένα παιδί 15 ετών, που καταστράφηκε οικονομικά και σήμερα παλεύει με την γραφειοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Ο Χάρης είναι 43 ετών και η Δέσποινα 41. Πριν από την κρίση άνοιξαν μία αποθήκη χαρτικών στην Καλιθέα και παράλληλα πήραν και ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 75.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σπίτι 54τ.μ.

Η κρίση τους βρίσκει με ανύσπρακτα τιμολόγια 25.000 ευρώ αλλά αυτό δεν ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Το 2012 το μαγαζί τους καταστρέφεται ολοσχερώς από βραχυκύκλωμα στο ρολόι της ΔΕΗ και από τότε αρχίζει ο δικαστικός αγώνας τους να αποδείξουν την υπαιτιότητα της πυρκαγιάς αλλά και να ξαναστήσουν το μαγαζί τους. Κατάφεραν να ξαναδουλέψουν έως  τα τέλη του 2013 αλλά οι αντοχές είχαν μειωθεί σε αντίθεση με τα φέσια της αγοράς που αυξάνονταν.

Μέχρι σήμερα κατάφεραν να «παγώσουν» μέσω δικαστικής απόφασης το στεγαστικό τους δάνειο αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο με τους υπόλοιπους λογαριασμούς τους. Αναγκάστηκαν να αφήσουν απλήρωτο το νερό, εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φτάσει στα 500 ευρώ. Την πρώτη φορά που τους έκοψαν το νερό, με δική τους ευθύνη άνοιξαν το ρολόι περιμένοντας να βρουν δουλειά για να κάνουν ρύθμιση αλλά… ‘Οπως λέει η Δέσποινα στο enikos.gr «Δεν είχαμε πρόθεση να κλέψουμε νερό, αυτό που καταναλώνμαμε όταν ανοίξαμε το ρολόι καταγραφόταν». Αυτή τη φορά όμως η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να πάρει και το ρολόι.

Ο Χάρης κατάφερε πριν από μερικές ημέρες να μπαρκάρει ανασφάλιστος και η Δέσποινα που περιμένει στην Ελλάδα την πρώτη προκαταβολή από τον μισθό του Χάρη, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τη βοήθεια του συνταξιούχου πατέρα της και της συνταξιούχου πεθερά της.

Ρεπορτάζ: Μάνος Νιφλής- enikos.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΝΕΡΟ, ΠΑΙΔΙ, ΕΥΔΑΠ, ΖΕΥΓΑΡΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!