Ποινή φυλάκισης σε πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης για ανασφάλιστη εργασία

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές  Πλημμελειοδικείο   Αθηνών στο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα κ. Πάγκαλο Βασίλειο  γιατί το Μάρτιο του 2015 απασχόλησε εργαζόμενους στη επιχείρηση χωρίς να έχουν καμία ασφάλιση.

Την αποκάλυψη καταγγελία είχε κάνει  το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα το οποίο τελικά κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας  αφού ο πρόεδρος της επιχείρησης  θεωρούσε ότι μπορεί να απασχολεί εργαζόμενους στο μαρμαρογλύφοι χωρίς σύμβαση και ασφάλιση.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε το δικαστήριο το οποίο μετά από διεξοδική συζήτηση επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών  με αναστολή στον πρόεδρο κ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης:

«Τα στελέχη του σωματείου που κλίθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο, δίκαιος θεωρούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι  μια δικαίωση του σωματείου τους και του αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι  ένα ηχηρό πλήγμα σε βάρος της ανασφάλιστης εργασίας.

Να  σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Δ. Επιχείρησης είναι στέλεχος του Σύριζα και έχει οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο στη θέση αυτή.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων συνεχίζεται».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!