Περιοριστικούς όρους για Αθανάσαρο ζητεί ο εισαγγελέας

Μια πολυσέλιδη πρόταση, στην οποία εκθέτει τα επιχειρήματά του για επιβολή περιοριστικών όρων στο πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Θόδωρο Αθανάσαρο, κατέθεσε χθες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μαδεμλής, στο πλαίσιο της υπόθεσης του σκανδάλου της Παγίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην πρότασή του, που φτάνει τις 74 σελίδες, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι θεωρεί απαραίτητο να επιβληθούν περιοριστικοί όροι στον πρώην αντιδήμαρχο, κάνει λόγο για σημαντικές αποχρώσες ενδείξεις, ενώ γίνεται αναφορά και στο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά. Ο ίδιος, μάλιστα, χαρακτηρίζει τους υπαλλήλους που ενέχονται στην υπόθεση πειθήνια όργανα, που φαίνεται πως λάμβαναν εντολές.

Διαφωνία

Ο πρώην αντιδήμαρχος ήταν ο μοναδικός από τους 20 κατηγορουμένους για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής, που απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα μάλιστα από δική του επιθυμία.

Τότε, είχε επέλθει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι εξέφραζαν μεν την άποψη πως ο πρώην αντιδήμαρχος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο δε συμφωνούσαν στην επιβολή ή μη περιοριστικών όρων.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός ανακριτής εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Αθανάσαρος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα της αυτοπρόσωπης παρουσίας δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα με βούλευμά του για το αν τελικά θα επιβληθούν περιοριστικοί όροι στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στο μεταξύ, χθες με υπόμνημά του ο Θόδωρος Αθανάσαρος επισήμανε πως η επιβολή περιοριστικών όρων θα πλήξει την αξιοπιστία και τη φήμη του, ενώ ανέφερε πως και για το σκάνδαλο στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου, όπου επίσης είναι κατηγορούμενος, δεν του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εξηγώντας μάλιστα πως εκείνη η υπόθεση θεωρείται πιο σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την παγία προκαταβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο ακόμη αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας και 15 υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν ζητήσει την περασμένη εβδομάδα προθεσμία αναμένεται να απολογηθούν το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου μέχρι και 7 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: aggelioforos.gr

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!