Πέραμα: Nα φύγει η ρυπογόνος ΔΕΗ Κερατσινίου, να έρθει το… οξυγόνο

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αθέτηση από την Πολιτεία τής δέσμευσης για οριστική απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Κερατσινίου από το Δήμο Περάματος εκφράζουν κάτοικοι και δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με την προγραμματική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Δήμου Κερατσινίου. μετά την λειτουργία της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λαυρίου και μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Κερατσίνι θα απομακρύνοντο οριστικά, θα διέκοπτε τη λειτουργία του το εργοστάσιο και ο χώρος θα δινόταν στους Κερατσινιώτες.

«Οι κάτοικοι του Περάματος που αναπνέουν εξίσου με τους κατοίκους του Κερατσινίου απαιτούν σεβασμό στα δικαιώματα και στην υγεία τους. Το πρόβλημα τους δεν είναι εάν θα αναπνέουν ρύπους με οξείδια του θειου εάν καίει πετρέλαιο, ή οξείδια του αζώτου, ή εάν καίει φυσικό αέριο. Δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας, απαιτούμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης και συμπληρώνει:

«Επιτέλους να σταματήσει η πολιτεία να φέρνει οχλούσες εγκαταστάσεις όπως το εμπορικό λιμάνι με την κυκλοφοριακή φόρτιση με έναν δρόμο, την περιβαλλοντική όχληση (οσμές) από Ψυτάλλεια και τον κίνδυνο ατυχήματος από τις δεξαμενές καυσίμων. Απαιτούμε να μας σκέπτεται η πολιτεία μόνο για απομάκρυνση ρυπογόνων δραστηριοτήτων και όχι για οριστική εγκατάσταση νέων. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα μαζί με τον λαό του Κερατσινίου να περιφρουρήσουμε την υγεία μας και την ποιότητα ζωής μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΕΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!