Πελετίδης: Ο λαός δεν ξεχνά το ρόλο του ΝΑΤΟ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Προσθέτει πως «είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς» και ζητά μεταξύ άλλων «να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας. Κανένας «εκσυγχρονισμός» και εγκατάσταση πυρηνικών της βάσης του Αράξου στην περιοχή μας, καμία αντίστοιχη «αξιοποίηση» του αεροδρομίου της Ανδραβίδας».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Πελετίδη:

«Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιβεβαιώνουν την πρόσφατη, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στην οποία τονίζαμε, μεταξύ άλλων, ότι ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι άλλος από το να ελέγξουν την περιοχή και τον πλούτο της.

Σωστά λοιπόν στην απόφαση αυτή σημειώναμε ότι:

Ο λαός μας δεν μπορεί να ξεχάσει το ρόλο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων, τη συνδρομή της βάσης της Σούδας στο συνεχιζόμενο μακελειό στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μπροστά στις νέες, θρασύτατες, διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, παλιότερη και πρόσφατη και να βγάλει συμπεράσματα. Να απαντήσει στον εφησυχασμό που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μη δεχθεί να παρουσιάζουν ως «αθώα περιστερά» το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, να εξωραΐζουν την αντιδραστική και επικίνδυνη για τους λαούς πολιτική και ρόλο τους.

Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Να εκφραστεί έμπρακτα αλληλεγγύη στο συριακό λαό που βιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και σε όλους τους λαούς που βιώνουν αντίστοιχες συνέπειες.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό της Πάτρας και διεκδικούμε:

  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Κανένας «εκσυγχρονισμός και εγκατάσταση πυρηνικών της βάσης του Αράξου στην περιοχή μας, καμία αντίστοιχη «αξιοποίηση» του αεροδρομίου της Ανδραβίδας
  • Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟικές αποστολές.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα.

Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας νοικοκύρη και αφέντη στον τόπο του.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε τη σημερινή βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης της νεολαίας στην Αθήνα.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΙΓΑΙΟ, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΑΤΟ, ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ