Πελετίδης: Μονιμοποίηση συμβασιούχων και «όχι» δίμηνα -Βολές κατά Πατούλη

Απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την πρόσληψη διμηνιτών για την αντικατάσταση των συμβασιούχων, ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, καταγγέλοντας ταυτόχρονα για κοροϊδία και εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων την κυβέρνησ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κ. Πελετίδης, σε δήλωση του, αναφέρει:

«Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων . Με την πρόσφατη απόφαση του, το ελεγκτικό συνέδριο οδηγείς στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ μένει να αιωρείται η απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους. Η κυβέρνηση μας προτείνει ως μέτρο την αντικατάσταση τους από 2μηνα και η ΝΔ ανακοινώνει “πληρώστε τους και απολύστε τους”.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ υπό την ηγεσία του Κου Πατούλη, για μια ακόμη φορά, συνεχίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εντυπώσεων και μάλιστα την ημέρα που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Καλεί τα δημοτικά συμβούλια σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη στις 10 το πρωί. Μετά τις φωτογραφίες, ο κος Πατούλης θα φύγει για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη στις 11! Ποιον επιτελούς κοροϊδεύουν με τέτοιες στημένες συνεδριάσεις; Με ποια θέση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο κος Πατουλης θα πάει στον Υπουργό !;;. Το κυρίαρχο αίτημα εργαζομένων και πολλών ήδη δημοτικών συμβουλίων είναι ένα : διασφάλιση των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας και νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Τα στημένα σκηνικά που εναλλάσσονται μεταξύ κυβέρνησης – ΚΕΔΕ – ΝΔ έχουν πια αποκαλυφτεί στα ματιά όλων, υπογράφουν τις νέες απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων και τορπιλίζουν την λειτουργία των δήμων. Στρεψοδικίες και κορώνες της ΚΕΔΕ του τύπου “Στόχος και προτεραιότητά μας είναι: να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση” είναι λόγια γενικά, που κοστολογούνται όσο και ένα κάλπικο τάλιρο.

Αποφεύγει ο Κος Πατούλης το συγκεκριμένο πρόβλημα και αίτημα και το στέλνει στις Ελληνικές καλένδες παρέα με την κυβέρνηση.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΤΟΥΛΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΜΗΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!