Πειραιάς: Συνάντηση Μιχαλολιάκου με τον πρέσβη της Σλοβακίας

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Σλοβακίας κ. Peter Michalko, στο Δημαρχείο της πόλης. O κ. Μιχαλολιάκος καλωσορίζοντας τον πρέσβη στη χώρα μας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι γιατί συναντώ τον εκπρόσωπο μιας φίλης χώρας και συμμάχου μας, τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ. Με τη Σλοβακία, μας ενώνουν πολλά, αλλά και αυτά που μπορούμε να δημιουργήσουμε στο μέλλον σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι εμπορικές σχέσεις. Ο Πειραιάς, το εθνικό λιμάνι της Ελλάδας και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, είναι ασφαλής προορισμός αλλά και αναπτυξιακός κόμβος. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Σλοβακία  και είμαστε έτοιμοι να βρούμε κοινό τόπο για δράσεις και συνέργειες υπέρ των λαών μας και των πόλεών μας.

Εμείς, ως Δήμος είμαστε έτοιμοι να σας διαθέσουμε χώρους για πολιτιστικές συνεργασίες και άλλες εκδηλώσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν τη δύναμη να τραβήξουν μπροστά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά δεν πρόκειται να καταθέσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, το εθνικό μας φιλότιμο, την κυριαρχία μας και τον πολιτισμό μας. Η ιστορία χιλιετηρίδων δεν διαγράφεται από λάθη 30 χρόνων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΡΕΣΒΗΣ


Αφήστε μια απάντηση