ΠΕΔΚΜ: Πατερναλιστικές υποδείξεις Φάμελλου προς τους δημάρχους για τα απορρίμματα

Κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο ασκεί μέσω ανακοίνωσής του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, με αφορμή την ομιλία του πρώτου κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λάζαρου Κυρίζογλου:

«Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου το 5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συγχαίρουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σ. Φάμελλος μιλώντας στην εκδήλωση άρχισε να διατυπώνει παρατηρήσεις και να απευθύνει πατερναλιστικά υποδείξεις προς τους δημάρχους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι απευθύνεται σε αιρετούς και ότι η αυτοδιοίκηση έχει από το Σύνταγμα διοικητική αυτοτέλεια. Άρχισε να ασκεί με το μονόλογό του κριτική σε βάρος της αυτοδιοίκησης παρουσία μας κι εμείς δεχόμασταν παθητικά όσα έλεγε, χωρίς αντίλογο, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης μας, αφού αυτός, παρά τη διαφορετική σειρά του προγράμματος της εκδήλωσης, επέλεξε να είναι ο τελευταίος ομιλητής. Γι’ αυτόν τον λόγο, ως μία μορφή διαφωνίας μου με τα λεγόμενά του, επέλεξα να αποχωρήσω από την εκδήλωση.

Ξαναθυμίζουμε στον κ. Σ. Φάμελλο ότι το ζήτημα των απορριμμάτων είναι εξόχως τοπική άρα αυτοδιοικητική υπόθεση και κατά συνέπεια, όπως γίνεται στην Ευρώπη, θα πρέπει η διαχείρισή του να γίνεται αποκλειστικά από την αυτοδιοίκηση.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!