ΠΕΔΑΜ-Θ: Πρόγραμμα για την εξοικονόμηση νερού στις αγροτικές εκτάσεις

Στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΕΔ ΑΜ-Θ) συμμετέχει σ’ ένα καινοτόμο διεθνές έργο. Το διεθνές έργο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσό των 6.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών άρδευσης ακρίβειας.

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα, FIGARO (Flexible and PrecIse IrriGation PlAtform to Improve FaRm Scale Water PrOductivity / Ευέλικτη και Ακριβής Πλατφόρμα για τη Βελτίωση της Υδατικής Παραγωγικότητας σε Κλίμακα Αγροτικής Καλλιέργειας).

Το πρόγραμμα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων και διαχειριστικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων και εφαρμόσιμων εργαλείων εξοικονόμησης νερού σε επίπεδο αγροτικής εκμετάλλευσης. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η ισραηλινή πολυεθνική εταιρεία Netafim, ενώ συμμετέχουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων (FAO), τα Πανεπιστήμια του Aarhus (Δανία), της Βαλένθια (Ισπανία), της Λισσαβώνας (Πορτογαλία), της Μπολώνια (Ιταλία) καθώς και σημαντικός αριθμός ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής λογισμικού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!