ΠΕΔ Θεσσαλίας: Δε δίνει λίστες, οι δήμαρχοι θα «μπλοκάρουν» τη διαδικασία

Την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, να μπλοκάρουν οι δήμοι την παροχή στοιχείων για εμπλοκή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επιβεβαίωσαν σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που τους επισκέφθηκε τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔΘ, δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας όσο και ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος.

Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν  στις παρενέργειες του Μεσοπρόθεσμου τονίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση κατεδαφίζεται, απαξιώνονται οι αιρετοί, υπάρχει πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στο αυτοδιοικητικό έργο. Επιπλέον υποστήριξαν ότι οι δήμοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, μιας και η χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων μειώνεται σε ποσοστό 35% ετησίως, ενώ αναμένουν την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών του Δεκεμβρίου για να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες, όπως η θέρμανση σχολικών κτιρίων, η μεταφορά μαθητών καθώς και η πληρωμή υπαλλήλων και προμηθευτών.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, βουλευτής Δημήτρης Γελελής τόνισε: «Τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους της χώρας με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ΄ επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δομών των δήμων και εν τέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εκφράζει τη συμπαράσταση του στους πληττόμενους  Δήμους και στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά και τονίζει ότι θα δώσει τη μάχη  με τους βουλευτές  του, τα μέλη του, με όλες του τις δυνάμεις, με τη στήριξη  της  πλειοψηφίας  της  κοινωνίας, ώστε να μην εφαρμοστούν τα καταστροφικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Προϋπολογισμού».

Με πληροφορίες από larissanet.gr

Διαβάστε επίσης:
ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ
Μπιζάς: Δήμαρχοι – κουκουλοφόροι για τις απολύσεις

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!