ΠΕΔ-ΚΜ: Έκτακτη συνεδρίαση για τη μεταφορά των μαθητών- Απέχουν οι λεωφορειούχοι

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με θέμα τη μεταφορά των μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες 28/10/2014 και ώρα 19:00  στον νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των λεωφορειούχων από το μεταφορικό έργο από 29-10-2014. Οι εν λόγω αποχή αποφασίστηκε επειδή αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που ρύθμιζε το ζήτημα της καταβολής οφειλών προηγούμενων σχολικών ετών (2012-2013, 2013-2014).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της ΠΕΔ- ΚΜ, Λάζαρου Κυρίζογλου«τα τελευταία έξι χρόνια μονίμως παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει οριστική λύση σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και να χάνονται διδακτικές ώρες.

Όλοι οι δήμοι της ΠΕΔ-ΚΜ απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος για να μεταφέρονται οι μαθητές με ασφάλεια στα σχολεία τους. Η ΠΕΔ-ΚΜ ήδη συνέταξε και απέστειλε στους βουλευτές όλων των κομμάτων , σχετική νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) ,η οποία πρέπει να κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο του δημοσιονομικού ελέγχου.»

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΕΔΚΜ, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΠΕΔ-ΚΜ


Αφήστε μια απάντηση