ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: Αγνοούνται οι δήμοι για τα Κέντρα Μεταναστών - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
4
Δεκέμβριος
Back

ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: Αγνοούνται οι δήμοι για τα Κέντρα Μεταναστών

Έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται το εγχείρημα των Κέντρων Μεταναστών ασκεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Αν και παραδέχεται ότι «το μέτρο της φιλοξενίας σε τέτοιους χώρους μέχρι την επαναπροώθησή τους είναι παγκοσμίως από τα ενδεδειγμένα μέτρα που ήδη συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος», τονίζει ότι:

–   Δυστυχώς η προώθηση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος προωθείται εν αγνοία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, καθώς η Κεντρική Εξουσία για μία ακόμη φορά δείχνει ότι δεν επιθυμεί τη βοήθεια των Δήμων. Έτσι εξακολουθεί να ακολουθεί δρόμους υπερσυγκέντρωσης, σε αντίθεση με τις αρχές της Αυτοδιοίκησης και της Αποκέντρωσης, που διεθνώς αναπτύσσονται.

–  Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό θέμα προωθείται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για προχειρότητες και λανθασμένες κινήσεις. Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον ασφυκτικών προθεσμιών και με απειλές για τη χώρα εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις.

Για την αρνητική θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κάντε κλικ εδώ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!