ΠΕΔ Ι. Νήσων: Πρόεδρος ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής

Ο δήμαρχος της Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής εξελέγη πρόεδρος της νεοσύστατης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και  γραμματέας ο Σπυρίδων Ματιάτος,  ενώ την Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνουν οι κ.κ. Ξενοφώντας Βεργίνης και Ευστάθιος Ζαβιτσάνος.

Για την προεδρία του  δ.σ., υποψήφιοι ήταν ο δήμαρχος Κέρκυρας και ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, οι οποίοι και έλαβαν από 7 ψήφους ο καθένας. Ωστόσο, υπερίσχυσε ο Γιάννης Τρεπεκλής, καθώς σύμφωνα με το  νομικό σύμβουλο  του οργάνου σε  περίπτωση ισοψηφίας πρόεδρος αναδεικνύεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που εξασφάλισε την πλειοψηφία στη γενική συνέλευση.

Ο Στέλιος Μποζίκης κατήγγειλε τη διαδικασία, διαφωνώντας με την ερμηνεία των διατάξεων και προαναγγέλλοντας  την κατάθεση ένστασης.

Σε  δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του,  ο δήμαρχος Κέρκυρας είπε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφυδατώνεται καθημερινά από την κεντρική εξουσία και χρειάζεται ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο, που θα διεκδικήσει και θα πετύχει όσα δικαιούνται τα Ιόνια Νησιά».

Σε σώμα συνήλθε και το Εποπτικό Συμβούλιο. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Σπυρίδων Κροκίδης. Γραμματέας ο Γεράσιμος Ανυφαντής και μέλος ο Σπυρίδων Ρεκατσίνας.

Η εκλογική διαδικασία

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ιονίων Νήσων, για τη Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ και για το Εποπτικό Συμβούλιο συμμετείχαν 3 ψηφοδέλτια και ένας μεμονωμένος υποψήφιος και τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

Δύναμη Ιονίου 40 ψήφους και εκλέγει 4 μέλη στο Δ.Σ., Ιόνια Αυτοδιοίκηση 23 ψήφους και εκλέγει 3 μέλη στο Δ.Σ., Λαϊκή Συσπείρωση 7 ψήφους και εκλέγει 1 μέλος στο Δ.Σ. και ο μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος Δρακονταειδής Κων/νος 2 ψήφους και δεν εκλέγεται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ:

Εγγεγραμμένοι 75, ψήφισαν 73, έγκυρα 72.

Δύναμη Ιονίου

Ματιάτος Σπυρίδων του Διονυσίου 37 ψήφους και εκλέγεται

Βεργίνης Ξενοφών του Νικολάου 35 ψήφους και εκλέγεται

Μωραΐτης Σπυρίδων του Ιωάννη 33 ψήφους και εκλέγεται

Πανταζής Γεώργιος του Σταύρου 30 ψήφους και εκλέγεται

Κομιώτης Διονύσιος του Αντωνίου 19 ψήφους, 1ος επιλαχών

Μετά από κλήρωση λόγω ισοψηφίας κατατάσσονται ως εξής οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού που έλαβαν από 17 ψήφους: Αργυρός Σπυρίδων του Νικολάου 2ος επιλαχών, Φωτεινός Γεράσιμος του Σπυρίδωνος 3ος επιλαχών και Ρίγγας Ιωάννης – Ανδρέας του Σπυρίδωνος 4ος επιλαχών.

Ιόνια Αυτοδιοίκηση

Κοτσιλίνης Μάρκος του Γεράσιμου 23 ψήφους και εκλέγεται

Αυλωνίτης Αλέξανδρος του Νικολάου 22 ψήφους και εκλέγεται

Αρμένης Γεώργιος του Ηλία 21 ψήφους και εκλέγεται

Κουταλά Αικατερίνη του Ιωάννη 13 ψήφους, 1η επιλαχούσα.

Μετά από κλήρωση λόγω ισοψηφίας κατατάσσονται ως εξής οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού που έλαβαν από 9 ψήφους: Σκιαδά – Πετούση Ζωίτσα του Νικολάου 2η επιλαχούσα και Ρόκκος Στυλιανός του Δημητρίου 3ος επιλαχών.

Λαϊκή Συσπείρωση

Αρμενιάκος Βασίλειος του Χριστόφορου 7 ψήφους και εκλέγεται

Μάστορας ΘεοχάρηςΜαρίνος του Βασιλείου 3 ψήφους, 1ος επιλαχών

Πιέρρης Ιωάννης του Χριστοδούλου 2 ψήφους, 2ος επιλαχών

Έπειτα από κλήρωση λόγω ισοψηφίας κατατάσσονται ως εξής οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού που έλαβαν από 1 ψήφο: Γκισγκίνης Νικόλαος του Γεωργίου 3ος επιλαχών, Κωνσταντίνος Γεώργιος του Ευαγγέλου 4ος επιλαχών, Πελάης Σταμάτιος του Σπυρίδωνα 5ος επιλαχών και Χαραλάμπους Χαράλαμπος του Μιχαήλ 6ος επιλαχών.

Μεμονωμένος Ανεξάρτητος Υποψήφιος – Δρακονταειδής Κων/νος του Χρήστου 2 ψήφους και δεν εκλέγεται.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ:

Δύναμη Ιονίου

Καρύδης Ερωτόκριτος του Θρασύβουλου 35 ψήφους και εκλέγεται

Μιχαλάτος Θεόφιλος του Γερασίμου 32 ψήφους και εκλέγεται

Ιόνια Αυτοδιοίκηση

Βάρελης Σπυρίδων του Ζήσιμου 20 ψήφους και εκλέγεται

Λαϊκή Συσπείρωση

Κωνσταντίνου Γεώργιος του Ευαγγέλου 6 ψήφους.

Μάστορας Θεοχάρης – Μαρίνος του Βασιλείου 1 ψήφο.

Οι Αρμενιάκος Βασίλειος του Χριστοφόρου και Πιέρρης Ιωάννης του Χριστόδουλου δεν έλαβαν καμία ψήφο.

Ο συνδυασμός δεν εκλέγει αντιπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έγκυρα ψηφοδέλτια 64 επί 73 ψηφισάντων. Έλαβαν:

Ανυφαντής Γεράσιμος – Σπυρίδων του Στέφανου 32 ψήφους

Κροκίδης Σπυρίδων του Γεωργίου 30 ψήφους

Ρεκατσίνας Σπυρίδων του Ιωάννη 26 ψήφους

Εκλέγονται και οι τρεις υποψήφιοι.

Την ψηφοφορία συντόνισε και διεξήγαγε το Προεδρείο αποτελούμενο από τους: Γιώργο Μάμαλο (Κέρκυρα), Καββαδά Αθανάσιο (Λευκάδα) και Ξένο Ανδρέα (Ζάκυνθο).

Το νέο Όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπενθυμίζεται ότι θα είναι 15μελές, καθώς εκτός από τους 8 εκλεγέντες, συμμετέχουν αυτοδικαίως και οι 7 Δήμαρχοι των Δήμων της ΠΙΝ.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]