ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Νικητής ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Νικητής ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής

O συνδυασμός του δημάρχου Βοΐου Xρήστου Ζευκλή αναδείχθηκε νικητής στην «μάχη» για την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του κ. Ζευκλή υπερίσχυσε με 40 ψήφους έναντι 31 του δημάρχου Φλώρινας Γιώργου Δασταμάνη και 5 της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως γράφει ο «Πρωϊνός Λόγος» (prlogos.gr) στην ΚΕΔΕ η κατανομή των εδρών(πέντε) ήταν ξεκάθαρη, ενώ στην ΠΕΔ η όγδοη έδρα μπήκε σε κλήρωση με τυχερή την Ενότητα του Γιώργου Δασταμάνη.

Έτσι στην ΠΕΔ οι οχτώ έδρες μοιράζονται 4-4 μεταξύ Χρήστου Ζευκλή και Γιώργου Δασταμάνη, ενώ στην ΚΕΔΕ είναι 3 υπέρ του Χρήστου Ζευκλή έναντι 2 του Γιώργου Δασταμάνη με τη Λαϊκή Συσπείρωση να μένει εκτός οργάνων .

Από την ψηφοφορία ορίστηκαν οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ και οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Μακεδονία στη Γενική Συνέλευση της της ΚΕΔΕ, με τους 13 δήμαρχους να συμμετέχουν και στα δύο όργανα. Για το Δ.Σ. της ΠΕΔ κλήρωση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τριών ισοψηφισάντων με 26 ψήφους της Ενότητας του Χρήστου Ζευκλή , Βασιλειάδη, Κουϊμτζίδου και Ζιμπιλίδη με την Ελπίδα Κουϊμτζίδου να είναι η πρώτη επιλαχούσα και να μένει εκτός οργάνου.21 συνολικά είναι τα μέλη της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας(13 δήμαρχοι και 8 σύμβουλοι) και 18 τα μέλη της ΚΕΔΕ(13 δήμαρχοι και 5 σύμβουλοι).Η εκλογή του προέδρου της ΠΕΔ θα οριστεί τις επόμενες μέρες.

Ψήφοι

Συνδυασμός «Ισχυρή Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή :40

Συνδυασμός «Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας» με επικεφαλής τον δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη:31

Λαϊκή Συσπείρωση :5

Το νέο Δ.Σ της ΠΕΔ (13 δήμαρχοι και 8 σύμβουλοι)-Οι ψήφοι

Μιχαηλίδης Κυριάκος :29 με Χρήστο Ζευκλή

Καραστέργιος Δημήτριος:28- με Χρήστο Ζευκλή

Ζιμπιλίδης Αλέξανδρος:26 με Χρήστο Ζευκλή

Βασιλειάδης Ευστάθιος:26 με Χρήστο Ζευκλή

Ηλιάδης Δημήτριος:25 με Γιώργο Δασταμάνη

Ιωαννίδης Λευτέρης :24 με Γιώργο Δσταμάνη

Καραβασίλης Ιωάννης :23 με Γιώργο Δασταμάνη

Βακόπουλος Παναγιώτης :22 με Γιώργο Δασταμάνη

Εκπρόσωποι ΚΕΔΕ (13 δήμαρχοι και πέντε σύμβουλοι)-Οι ψήφοι

Σημανδράκος Ευάγγελος:35-με Χρήστο Ζευκλή

Κυριακίδης Κωνσταντίνος:33-με Χρήστο Ζευκλή

Μηταλίδης Κίμων:29 με Χρήστο Ζευκλή

Κοσμίδης Δημήτρης:22 με Γιώργο Δασταμάνη

Μπίρος Στέφανος :17 με Γιώργο Δασταμάνη

Και στα δύο όργανα συμμετέχουν οι 13 δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας : Γιώργος Δασταμάνης, Δημήτρης Κορδίλλας, Δημήτρης Κορεντσίδης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Λάζαρος Μαλούτας ,Χρήστος Ζευκλής, Παναγιώτης Πλακεντάς, Μανώλης Στεργίου, Χρήστος Ελευθερίου, Βασίλης Γιαννάκης ,Άνθιμος Μπιτάκης ,Παναγιώτης Πασχαλίδης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!