ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας: Λουκέτο στους δήμους, στο βάθος ομαδικές παραιτήσεις - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας: Λουκέτο στους δήμους, στο βάθος ομαδικές παραιτήσεις

Λουκέτο στους δήμους τους, στις 30 Αυγούστου, την ημέρα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, αποφάσισαν κατά τη γενική τους συνέλευση σήμερα οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, απειλώντας παράλληλα την κεντρική κυβέρνηση με ομαδικές παραιτήσεις.

Στο ψήφισμα-πρότασή της προς την ΚΕΔΕ, δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει περαιτέρω τους δήμους, και εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση (σ.σ: η απαξίωση από την Πολιτεία και η μείωση των ΚΑΠ), εάν δεν υπάρξει λύση, όπως λέει χαρακτηριστικά η ΠΕΔΔΜ, «οι παραιτήσεις των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών».

Η ΠΕΔΔΜ ζητεί από την κυβέρνηση να δοθούν οι πόροι που χρωστά το κεντρικό κράτος από τη ΣΑΤΑ, τα παρακρατηθέντα καθώς τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ από τα μη εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό. Επίσης, να αποκατασταθεί άμεσα ο προκλητικά ανισομερής καταμερισμός στα βάρη των υπουργείων, με δεδομένο πως η Αυτοδιοίκηση έχει πληρώσει τα περισσότερα και να μη δοθεί καμία αρμοδιότητα χωρίς τους εξασφαλισμένους πόρους.

Στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, που ήταν παρών ως μέλος του δ.σ. Της ΚΕΔΕ, ζήτησε να μιλούν απευθείας οι δήμαρχοι με την τρόικα, κάτι στο οποίο συμφώνησε σε συνομιλία της με την aftodioikisi.gr η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!