Πάτρα: Ξεκινούν το Σάββατο οι φετινές καρναβαλικές δράσεις

«Ξεκινάμε και φέτος, με ακόμα περισσότερη όρεξη και έμπνευση» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού, που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 18 Γενάρη.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δημήτρης Δημησιάνος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου, ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης, Ιωάννης Κοψίνης, ο συντονιστής της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, Χρήστος Καραγιάννης και ο εκπρόσωπος του πληρώματος 222, Αριστείδης Σταθόπουλος, που θα είναι φέτος υπεύθυνο για τον 55ο Κρυμμένο Θησαυρό.

Ο Κ. Πελετίδης σημείωσε επίσης πως «αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ότι έχουμε το καλύτερο Καρναβάλι. Η πόλη μας και οι άνθρωποί της ζουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς, αξιοποιώντας το ταλέντο. Είναι μια πόλη εκπληκτική με εκπληκτικούς ανθρώπους, που φέτος θα δώσουν καινούργια στοιχεία στο καρναβάλι. Πρέπει να δώσουμε τις ευχαριστίες μας και σε αυτούς που είναι αφανείς, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες και δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να έχουμε ένα τέλειο Καρναβάλι. Είναι οι εργαζόμενοι του Καρναβαλικού Οργανισμού, αλλά και της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί και δουλεύουν για να γιορτάσει η πόλη και οι επισκέπτες της. Έχουμε τη δυνατότητα ενωμένοι να κάνουμε πολλά. Και πάλι ευχαριστούμε το σύνολο των εργαζομένων για τη δουλειά τους».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» ανέφερε πως «μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής στενότητας η κοινωφελής επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας συνεχίζει την προσπάθειά της να διοργανώσει ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας του. Εργαζόμενοι, εθελοντές, γνωμοδοτική επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο συνδράμουν καθημερινά για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Παρ’ όλα τα προβλήματα που ακόμη και σήμερα μας ταλανίζουν εξαιτίας των χρεών που συσσώρευσαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στο Καρναβάλι και λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και της αδυναμίας μας να προσλάβουμε τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων, οργανώσαμε και φέτος μία σειρά εκδηλώσεων -θέατρο, χορός, ζωγραφική, κατασκευές, ακροβατικά- που θα τονώσουν το καρναβαλικό πνεύμα και θα μεταφέρουν τη χαρά του καρναβαλιού σε όλη την Πάτρα».

Στάθηκε στους Πατρινούς καλλιτέχνες που συνεργάστηκε το «Καρναβάλι Πάτρας» για την τελετή έναρξης, στην (για πρώτη φορά γυναίκα) τελάλη που την Πέμπτη 16 Γενάρη θα προαναγγείλει την έναρξη των εκδηλώσεων και υπογράμμισε πως «το Καρναβάλι της Πάτρας παραμένει το μεγαλύτερο και αυθεντικότερο καρναβάλι και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε χρόνο θα προπορευόμαστε».

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια των τεσσάρων μόνο εργαζομένων στο Καρναβαλικό Εργαστήριο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά θα στολιστούν καρναβαλικά οι είσοδοι της Πάτρας, ενώ η Ελένη Αλεξοπούλου είπε πως «εκπροσωπώ τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων που βρίσκονται πίσω από τα φώτα και τα χάπενινγκ, όμως δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα χωρίς αυτούς. Είναι ελάχιστοι, αλλά φιλότιμοι. Ακόμα και στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, που είναι λίγες μέρες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφανίζουν νέα πράγματα για το Καρναβάλι. Αυτό το δημιουργικό εργαστήρι διαθέτει σοβαρούς τεχνίτες και καλλιτέχνες που τα δίνουν όλα για να είναι παραγωγικοί και τα καταφέρνουν».

Σημειώνεται πως οι καρναβαλικές δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο. Ειδικότερα, στις 11.30 π.μ. θα ξεκινήσει πομπή του Τελάλη από την πλατεία Τριών Συμμάχων και θα καταλήξει στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί, περίπου στη 1 το μεσημέρι, θα παραδοθεί το καρναβαλικό λάβαρο στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών. Το καρναβαλικό λάβαρο θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού 2020.

 

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΡΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!